У Луцьку театр «Гармидер» покаже виставу для всієї сімʼї за твором Всеволода Нестайка

25 Січня 2024, 13:44
«ЖУРАВЛИК, який не хотів журитися» 311
«ЖУРАВЛИК, який не хотів журитися»

Луцький незалежний театр «Гармидер» покаже у Волинському академічному обласному театрі ляльок прем’єру музичної казки для всієї сім'ї «ЖУРАВЛИК, який не хотів журитися» за твором Всеволода Нестайка.

Подія відбудеться у неділю, 28 січня, о 17:00. Режисерка – Руслана Порицька. Про це інформують організатори. 

«Я давно мріяла, щоб у Луцьку з’явилася вистава не просто для дитячої аудиторії, а яка буде однаково цікава як дитині, так і її батькам. Ми створили виставу такою, щоб кожен зміг побачити її зі свого ракурсу, не залежно від віку. Звісно, по-різному сприйматимуться жарти, яких чимало є у Всеволода Нестайка; на різних рівнях прочитуватимуться сенси (а їх там вдосталь), тому що це історія про свободу: про свободу внутрішню і свободу загалом, про дорослішання і самоутвердження. І саме з нашої історії можна починати з дитиною говорити про це. Нам би дуже хотілося, щоб перегляд вистави переростав у сімейні посиденьки і розмови на теми, які ми там підіймаємо», — поділилася режисерка вистави Руслана Порицька.

Вистава «ЖУРАВЛИК, який не хотів журитися» — це музична подорож у світ дорослішання Журавлика. Герой ставить під сумнів одвічну традицію рідного болота, яка змушує журавлів журитися і забороняє радіти життю. Він  шукає відповідей на свої питання та бореться за дружбу й справедливість. 

«На шляху Журавлика його зустрінуть: Мама-Журавлиця, яка вчитиме журитися на догоду Жабурину Жабуриновичу; Тато-Журавель, який втішатиме сина веселими журавлиними танцями; Жабурин Жабуринович Кваквакум, який керує болотом і змушуватиме Журавлика журитися; Сорока Скрекекулія, яка скрізь літає і знає те, що є і чого немає; Чижик Ціві Тівік, який любить співати на волі й  вірить у дружбу; Собака Грай, який знає, що найдорожче на світі свобода; Горобець Чик Чирикчинський,  який тримає весь район і ненавидить кота Мордана; Кіт Мордан, який хуліганить, навалер'янившись  на самоті; а ще кумедні Болотяники, галасливі горобці та інші яскраві птахи», – йдеться в анонсі. 

Рекомендований вік: від 6 до 106 років. Квитки на премʼєрний показ у Волинському академічному обласному театрі ляльок (вулиця Кривий Вал,18) вже у продажу

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024