Потебні: університетський парк з незавершеним ботсадом за 20 мільйонів євро

22 Липня 2015, 10:10
9092

У будній день у парку по вулиці Потебні відпочиває кілька людей: гуляють, слухають музику і навіть засмагають.

Пройшовши кілька десятків метрів вглиб парку, одразу забуваєш шум прилеглої вулиці, стає спокійно й затишно, а від зелені – просто неможливо дихнути на повні груди: таке тут свіже і чисте повітря.

Протоптані стежини, віковічні листяні дерева, спів птахів, - все, що потрібно для заспокоєння душі та щоб зібратися з думками й перепочити від міської метушні.

Трохи далі, в глибині парку, біля очеретів річки Стир відкривається панорама Старого Луцька, зокрема добре видно високу Кірху.

Також у цьому парку є символічний пам’ятний знак, який встановлений на знак вшанування 10 тисяч жінок-полонянок, розстріляних у 1945 році в концтаборі  м.Шталюппен за наказом третього штабу Білоруського фронту. Цей знак мало відомий лучанам.

Звісно, парк де-не-де засмічений, люди не виносять після себе сміття, навіть не зважаючи на те, що небайдужі активісти тут час від часу прибирають. Однак, навіть якби люди й захотіли викинути кудись сміття, тут відсутні і смітники, і контейнери, і ями для відходів.

Загалом парк потребує облагородження і чиїхось добрих господарських рук, щоб прочистити непотрібні дерева та зілля. Це привабливе місце цілком могло б слугувати гарним майданчиком для проведення якихось міських атракцій, однак жодні події тут не відбуваються. Парк і далі існує сам по собі: зі своїми хащами та нескошеною зеленню.

За інформацією ЗМІ, цей парк належить Східноєвропейському національному університету імені Лесі Українки, принаймні, заклад має державний акт на цю землю. У зеленій зоні два роки тому почали облаштовувати ботанічний сад, проект якого розроблявся спільно з німецькими експертами і вартість якого – 20 мільйонів євро. Також територія має отримати статус природоохоронного об’єкту.

 

 
Коментарі
22 Липня 2015, 23:53
дерева садили в 1974 1975 р.р.учни з сш 5
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром