У Луцькій громаді втретє стартував проєкт «Підприємливі діти»

18 Січня 2024, 14:51
Відкриття проєкту 817
Відкриття проєкту

Цьогоріч у Луцькій громаді вже втретє реалізовуватимуть проєкт «Підприємливі діти».

Захід реалізує Луцька міська рада спільно з муніципалітетом міста Люблін, факультетом педагогіки та психології університету імені Марі Кюрі-Склодовської, Волинським національним університетом імені Лесі Українки та громадською організацією «Ефект дитини». Про це йдеться на сайті ради.

У музейному просторі «Окольний замок» відбулася зустріч-відкриття проєкту. З представниками польської сторони в онлайн-форматі спілкувалися заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, начальник департаменту освіти Віталій Бондар, проректорка Волинського національного університету імені Лесі Українки Наталія Благовірна, освітня координаторка проєкту Валентина Вітюк, керівники навчальних закладів міської територіальної громади, які беруть участь у цій міжнародній програмі.

Проєкт мав розпочинатися 24 лютого 2022 року – саме в той день, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії. Та попри всі труднощі, Луцьк все ж реалізовує його спільно з містом-партнером Любліном. 

Особливість цьогорічного проєкту в тому, що учасники відбиралися на конкурсних засадах. Ті навчальні заклади, котрі хотіли взяти участь, повинні були представити комісії пропозиції власних бізнес-ідей. Таким чином, обрали п’ять найкращих. 

У ході відбіркового етапу виокремили ті школи та садочки, які вирізнялися креативністю та по-справжньому підприємливим підходом.

Учасниками третьої едиціі проєкту «Підприємливі Діти» у Луцьку стали:

  • Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 29 та їхня бізнес-ідея «Шафарня»;
  • Жидичинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 45 з ідеєю виготовлення екоторбинок з логотипом;
  • Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13 зі своїм задумом «Реалізація сувенірної продукції (шоперів), виготовленої дітьми»;
  • Луцька гімназія № 17, яка представила ідею «Світло у темряві»;
  • Луцький ліцей № 26 з бізнес-ідеєю «Театр «Кіндер».

Варто зазначити, що Луцьк став першим містом України, який реалізовує програму «Підприємливі діти» у співпраці з польськими партнерами. Вона орієнтована на розвиток ключових компетенцій, таких як комунікація, управління часом та фінансами, робота в команді. Діти братимуть участь у практичних заняттях, вивчатимуть основи фінансів маркетингу та матимуть змогу відвідати підприємства і побачити їх роботу зсередини.ʼ

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024