Полігон відходів у Брищі, на який витратили 7 мільйонів гривень, планують реконструювати та рекультивувати

17 Січня 2024, 15:49
Ущільнювач для сміття, який працює на полігоні у селі Брище 762
Ущільнювач для сміття, який працює на полігоні у селі Брище

На облаштування полігону твердих побутових відходів у селі Брище у минулому році з міського бюджету витратили 7 мільйонів гривень. 

Про це повідомили на засіданні виконкому міської ради, де побувала кореспондентка Район.Луцьк.  

За ці кошти виконали роботи по обвалуванню та пересипці полігону.  Крім того, у минулому році розроблена ділянка очистки фільтрату, де встановлене сучасне обладнання зворотнього осмосу. Це вдалося зробити в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Спільний пошук нових рішень у комунальному господарстві: поводження з органічними відходами у Луцькій міській територіальній громаді», за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку ФРН. Також на полігоні запроваджена нова функція – ущільнення накопичених відходів. Це нововведення дозволяє збільшити терміни експлуатації полігону і зменшити об’єми відходів, які там зберігають.

У цьому році, в тому числі і за кошти міжнародних фінансових організацій, планують реконструювати та рекультивувати цей полігон. На засіданні виконкому міської ради затвердили проєктно-кошторисну документацію для проєкту з реконструкції старої частини полігону.

Нагадаємо, полігон ТПВ у селі Брище знаходиться на балансі підприємства ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Читайте також: У Луцьку планують відкрити ще три центри управління відходами «Чистий Луцьк»

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024