Майбутнє зоопарку: басейни та штучні водойми для ведмедів і левів

24 Квітня 2015, 11:06
5480

У Луцькій міській раді розказали, яким буде оновленний зоокуточок.

Перебіг ремонтних робіт оглянули під час відвідин міста делегацією гостей з Замостя та Жешува (Республіка Польща), ‒ повідомляють у прес-службі мерії.

Так, у містечку для ведмедів після завершення будівництва будуть зимові вольєри з барлогами, де мешкатимуть тварини. Буде й два великі літні майданчики з басейнами. Відвідувачі зможуть спостерігати за тваринами з оглядового майданчика, що буде відділений спеціальним склом.

Містечко для левів матиме загальну площу близько 1100 метрів квадратних. Тут будуть як закриті приміщення, де леви зможуть відпочивати, так і відкритий майданчик. Для тварин намагатимуться облаштувати наближені умови до природних з влаштуванням різноманітних об’єктів. Також на території левового містечка буде влаштовано й штучну водойму. Для відвідувачів облаштують оглядові майданчики.

Під час здійснення реконструкції планують зробити й благоустрій території, огорожу, систему водопостачання та водовідведення. У зоопарку буде підсилено систему електропостачання, зроблено зовнішнє освітлення та встановлено систему відеонагляду.

У свою чергу, директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко розповіла: «Нині у нас мешкають двоє левів. Оскільки ці тварини живуть у прайдах, то ми ведемо пошук самиць, які можна було б придбати для нашого зоопарку, адже левове містечко для двох особин буде завелике».

Із ведмедями ситуація кардинально інша. За словами Людмили Денисенко, зараз у зоопарку мешкає чотири дорослі особини і є двоє маленьких ведмеждат, яких планують віддати в інші зоопарки.

16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром