Студенти-медики відправили 200 кілограмів чаю на передову

19 Березня 2016, 09:23
1557

Студенти Луцького медичного коледжу виготовляють чай для бійців, які зараз перебувають у зоні так званої АТО.

За два роки на передову відправили вже майже 200 кілограмів чаю, пише Громадське.Волинь.

Про це виданню розповіла викладач фармакогнозії у Луцькому базовому медичному коледжі Лариса Радько. Жінка каже, що ще два роки тому активісти «Самооборони Майдану» звернулися до їхнього закладу з проханням про допомогу. Відтоді й почали виготовляти та передавати бійцям чаї. Допомагають їй у цій справі студенти, які хочуть долучитися до такої благодійної справи.

«Чаї робимо загальнозміцнюючі, вітамінні. Трошки люди допомагали збирати зілля, а потім ми самі почали збирати. Хлопцям потрібні різні чаї, адже вони там стоять, мерзнуть. Тут вже треба і для шлунку, і для нирок і жовчогінні. Зимою нам трохи важко із сировиною, але ми додаємо туди фруктові гілочки, сушку, яблука, вишні, грушу, малину та навіть горобину. Робимо так, щоб вони були не лише смачні та ароматні, але й корисні», – розповідає Лариса.

Студенти, які допомагають у виготовлені чаю кажуть, що долучаються до цієї справи добровільно, адже це не просто можливість допомогти. Це їхній обов’язок, адже кожен має допомагати, як може.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024