На луцькій автостанції беруть гроші з людей, які хочуть потрапити у зал очікування вночі

11 Січня 2024, 11:49
Зал очікування Луцької автостанції №1 1267
Зал очікування Луцької автостанції №1

За перебування вночі у приміщенні луцької автостанції № 1, що на вулиці Конякіна, беруть гроші.

Про це ВолиньPost розповів лучанин Олександр Петров, донька якого Юлія 8 січня після 22:00, очікуючи прибуття автобуса, хотіла зігрітися в приміщенні автостанції, але їй сказали заплатити за це 30 гривень.

«Моя донька мала вечірній рейс до Польщі, перевізник спізнювався на 1,5 години, за цей час хотіли б випити чаю з автомату, присісти, зачекати в комфорті (якщо так можна сказати, про цю будівлю), а НЕ ЗМЕРЗНУТИ на вулиці під дверима, які так вправно зачинили просто перед носом, ще й повідомили – щоб потрапити в середину СПЛАТІТЬ 30 гривень ТІЛЬКИ ГОТІВКОЮ!», – обурено написав у фейсбуці лучанин.

Чоловік також нагадав, що 8 січня в ту пору на вулиці було 14 градусів морозу, тому, на його думку, брати гроші за те, щоб зігрітися, – це шахрайство. При тому, що на вхідних дверях є вивіска «Автостанція працює цілодобово».

Начальник автостанції №1 Ігор Модла підтвердив, що з людей, які не мають пасажирського квитка, але хочуть перебути ніч в залі очікування, беруть 30 гривень.

«Автостанція – це установа, де обслуговують перевізників та пасажирів. Пасажиром вважається той, хто придбав квиток або якщо він зробив це в інтернеті, то має зареєструвати його в нас – в касі. От якби та дівчина була з квитком і звернулася до охоронця, а він би її не пустив, тоді б я розібрався з охоронцем, чому так», – сказав керівник автостанції.

Він припустив, що найімовірніше, дівчина, якій сказали платити 30 гривень, або не показала квиток охоронцю, або ж його не мала, бо розраховувалась з перевізником готівкою.

Крім того, Ігор Модла сказав, що приміщення автостанції закривають о 21:30 і пропускають туди перевізників та пасажирів з квитком без проблем, усіх інших – за гроші.

«От останні рейсові автобуси обласного та міжобласного сполучення відправляються і ми о 21:30 закриваємо приміщення. А хто ця людина, яка чекає автобуса без квитка? Вона не є пасажиром. У випадках, коли їдуть за готівку, ми тим більше не зобов'язані обслуговувати таких пасажирів. Це пасажир для водія автобуса, але не для автостанції», – зауважив очільник автостанції.

Читайте також: «Укрзалізниця» не буде підвищувати ціни на внутрішні пасажирські перевезення

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024