У Луцькому зоопарку виходжують рідкісну пташку

10 Січня 2024, 17:49
Гагара 903
Гагара

У Луцькому зоопарку тимчасово прихистили гагару, яку напередодні двоє волинян врятували від морозу на ставку в Луцькому районі.

Нині пташка перебуває на карантині під наглядом ветлікаря. Про це розповіла Суспільному директорка міського звіринця Людмила Денисенко

З її слів, гагара чорнодзьоба має статут рідкісного залітного птаха, постійно живе у воді й на сушу практично не виходить.

«Сьогодні зранку, коли нам її привезли (10 січня, - ред.), оглянув наш ветеринар. Птаха здорова, пошкоджень немає. З криги гагари, як лебеді, наприклад, злетіти не можуть. Вона не травмована, можливо, була не наїджена і знесилена, вся мокра була і пір'я вбралося в бурульки. Зараз вона вже активна», — каже директорка зоопарку.

У зоопарку гагара пробуде ще декілька днів, зазначила Людмила Денисенко, після чого її випустять на річку Стир, адже вона є диким птахом і в неволі не живе.

Як написав на своїй фейсбук-сторінці лучанин Анатолій Горбатюк, разом із братом 9 січня за допомогою підсака для риболовлі виловили гагару, яка примерзла до криги і не могла рухатися. З його слів, птаха трусилася від холоду й ледве рухалася.

«Після ночі, проведеної в товаристві домашніх тварин, перекочувала в карантинну клітку до Луцького зоопарку. Зараз її підгодують рибою з наповненого водою відра, бо з землі рибу не бере (споживає живу), оглянуть спеціалісти і відпустять на проточну воду», — додав чоловік.

Читайте такожНе хлібом та їжею «зі столу»: чим орнітологи радять підгодовувати птахів взимку

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024