Депутати «зажали» гроші на мультиборди в школах

25 Квітня 2018, 15:06
Шкільний мультиборд 5003
Шкільний мультиборд

Депутати не підтримали проект рішення депутата Андрія Покровського щодо виділення коштів з міського бюджету на придбання мультибордів у школи обласного центру.

Про це стало відомо під час 40-ї сесії міської ради у середу, 25 квітня.

Депутат міськради Андрій Покровський зауважив, що школи держави змінюються. Реформа освіти передбачає покращення рівня знань і мотивацію для учнів, які хочуть отримувати знання. 

«Мені соромно, коли наші випускники не мають елементарних знань, коли влаштовуються на роботу. А для мене, як для засновника громадянського руху «Свідомі», дуже важливо перейматися освітою в українських школах і вишах. Я придбав один мультиборд в луцьку школу №1, і вже можу зробити висновок, що такі інтерактивні дошки в школах потрібні. Адже ми повинні робити все, щоб покращувати в Україні рівень освіти. Тому, якщо тих коштів, які виділять з міського бюджету не вистачить, то я готовий доспівфінансувати 400 тисяч гривень», – пояснив Покровський.

За його інформацією, такі мультиборди допоможуть учням краще засвоювати шкільний матеріал. 

Депутатка міської ради Алла Надточій зауважила, що це питання порушують не вперше. 

«Йде реформа освіти в Україні, вона потребує чималого матеріального забезпечення. Освіта має бути сучасна, ми її маємо модернізувати. Потрібно турбуватися за якість надання освіти учням. Всі школи мають бути однаковими. Пропоную підтримати таку пропозицію», – зауважила Надточій.

Окрім того, депутатка Наталія Бунда зауважила, що сьогодні кожну дитину потрібно зацікавити до навчання, і такі дошки допоможуть це зробити. Також вона додала, що у Львові 50% вчителів використовують мультиборди, і завдяки ним у львівських школах зросла успішність учнів на 40%, а матеріал учні легше засвоюють. 

Інший депутат, Микола Яручик, пояснив, що дітям, дійсно, цікаво навчатися з допомогою цих інтерактивних дошок. 

«Я запитував директорів шкіл про наявність таких мультибордів у школах, і вони розповідали, що це буде лише позитивом», – додав Микола Яручик.

В кінці Андрій Покровський зауважив, що будь-яку справу треба з чогось починати, тому варто почати закупляти по одній інтерактивній дошці у школи. 

«Я цю справу не полишу, якщо не підтримають, то подарую ще кілька мультибордів, і тоді знову винесу цей проект рішення на сесію. Адже діти – це наше майбутнє», – підсумував Покровський.

За цей проект рішення проголосували лише 17 депутатів. Після повторного голосування, проект підтримали лише 19 депутатів, тому у луцьких школах мультиборди поки не з'являться.

Читайте також: «Соромно, коли офіціант зі ста гривень дає решту 120», – Андрій Покровський про сучасну освіту

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром