Глушець: земельну ділянку передали «Луцьким ринкам»

25 Квітня 2018, 12:38
Старий ринок 1786
Старий ринок

У Луцькраді відмовили Волинській облспоживспілці у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1, та надали КП «Луцькі ринки» в постійне користування цю земельну ділянку.

Повідомили про це на сесії Луцькради у середу, 25 квітня.

Площа земельної ділянки на вулиці Глушець сягає 0,59 гектара. 

Міська рада зобов’язала комунальне підприємство зареєструвати право постійного користування, забезпечувати збереження та вільний доступ до мереж міських інженерних комунікацій, що проходять по зазначеній території, для проведення ремонтних та профілактичних робіт.

Проте це питання викликало чимале обговорення серед депутатів міськради. 

«Ми ж говорили, що хочемо ліву частину ринку звільнити, тепер надаємо її підприємству «Луцькі ринки» в постійне користування. Давайте передамо на рік в оренду, а не на постійно», – зазначив депутат Павло Данильчук.

Інший депутат, Микола Федік, зауважив, що якщо передати землю у постійне користування «Луцьким ринкам», то концептуально ситуація не буде вирішеною. 

«Адже ми готові не продовжити оренду облспоживспілці, але треба мати якісь напрацювання, як рухатися вперед, аби привернути увагу туристів до міста», – додав Федік.

Депутат Тарас Шляхтич пояснив, що основна мета цього рішення – віддати ділянку «Луцьким ринкам», а не облспоживспілці. Депутати, мовляв, готові це зробити, але передати потрібно на певний термін, а не на постійно.

Проте рішення залишили без змін. «За» проголосували 23 депутати.

Читайте також: Що думають базарники про можливе перенесення Старого ринку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром