Хочуть зобов’язати купувати сміттєві баки

17 Березня 2016, 17:26
На вулиці Наталії Ужвій двічі на тиждень сміттєвоз забирає побутові відходи 2130
На вулиці Наталії Ужвій двічі на тиждень сміттєвоз забирає побутові відходи

Лучанка пропонує вирішити питання сміття в приватному секторі за допомогою контейнерів.

Вирішити «брудну» проблему на прикладі провідних країн пропонує Яніна Дорошенко у петиції, яку зареєструвала у четвер, 17 березня.

«Залишене сміття біля приватних будинків розривають собаки та птахи. Власники цих осель змушені виконувати функції прибиральників. Зобов'язати власників приватних будинків придбати сміттєві контейнери, які виставляти на вулицю в ті дні, коли приїжджає сміттєвоз. Тим самом запобігти стихійним сміттєзвалищам», – пропонує лучанка.
 
Наразі петицію підписали 1 особа з 300 потрібних, щоб її розглянули у міськраді

Нагадаємо, у місті є віддалені райони, які потребують облагородження. Приміром, на Кічкарівці немає сміттєвих баків. Мешканці скидають мішки з відходами просто під паркани.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький прокоментував Район.Луцьк, що людям пропонували купити пластмасові баки для сміття малої ємкості.

«Вартість одного такого бака 360 гривень з відстрочкою платежу. Це десять гривень на місяць з одного будинку. Проте ми не побачили активності. Більше було видно бажання людей виносити сміття на дорогу і складати його там без баків», – сказав Іван Кубіцький.

До слова, на вулиці Чернишевського частина мешканців баки придбали, частина не захотіла.

«На сьогоднішній день немає механізму заставити людину щось купити. Інша справа – це вимоги щодо поводження з відходами. Можливо, цього року підключимо до роботи муніципальну поліцію. До тих, хто викидає сміття у невизначеному місці, будемо вживати міри за допомогою адміністративних штрафів. Думаю, за один штраф два контейнери можна буде купити», – упевнений директор департаменту житлово-комунального господарства.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром