Майже дві тисячі звернень лучан, фінанси та медична реформа: про що говорили на оперативній нараді Луцькради

25 Квітня 2018, 02:16
Луцька міська рада 1466
Луцька міська рада

Майже дві тисячі звернень громадян, аналіз підписної кампанії з сімейними лікарями та виконання міського бюджету: такі питання обговорили на оперативній нараді у Луцькій міській раді. 

Зокрема, проаналізували роботу групи оперативного реагування «15-80». Впродовж звітного періоду лучани звертались майже дві тисячі разів, повідомляє телеканал Sfera-TV Lutsk.

У Луцьку стартувала кампанія «Лікар для кожної сім'ї». Станом на 23 квітня у центрах ПМСД міста підписали декларації з сімейними лікарями більше дев'яти тисяч громадян. Лідером з укладання договорів став центр первинної медико-санітарної допомоги №2.

Микола Якимчук, начальник охорони здоров’я у місті Луцьку, наголошує: договори з сімейними лікарями можна укладати впродовж усього року, але краще зробити це до липня,  поки у лікаря в якого ви обстежуєтесь кількість пацієнтів ще не перевищила норму.

До бюджету Луцька за перший квартал 2018-го надійшло 743 мільйони гривень. Лілія Єлова - директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради розповідає, що бюджет перевиконали на майже 20 мільйонів.

Єлова зазначає, що власні доходи міста впершу чергу спрямували на забезпечення закладів бюджетної сфери Луцька. На фінансування соціально-культурних установ виділили понад 160 мільйонів, серед яких освітні та медичні заклади. Видатки бюджету міста за І квартал 2018-го склали 726 мільйонів, хоча планували на мільйон більше.

У зв’язку з недоотриманням коштів з державного бюджету станом на 1 квітня склалась заборгованість більше 170 мільйонів гривень за рахунок субвенцій, з відшкодування витрат від наданих населенню пільг – більше шести мільйонів, а субсидій на понад 160.

Читатйте також: Картку лучанина обслуговуватиме «Ощадбанк»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром