«Старий Луцьк» – у фіналі Першої ліги

24 Квітня 2018, 21:47
Баскетболісти «Старого Луцька» продовжили переможну ходу в Першій лізі 3038 Джерело: БК «Старий Луцьк»
Баскетболісти «Старого Луцька» продовжили переможну ходу в Першій лізі

Підопічні Володимира Журжія у двох матчах обіграли суперників з команди «ДІДіБао» (Кам’янець-Подільський).

Після більш ніж нервового протистояння з «Тернополем-ТНЕУ» у першому раунді плей-офф луцькі баскетболісти ніби отримали відчутний заряд упевненості – два наступні етапи завершилися «сухими» перемогами у серіях. Щоправда, спокійними їх аж ніяк не назвеш. Ще минулого тижня гравці «Старого Луцька» таки зуміли у двох поєдинках пройти кропивницький «Золотий Вік-2», а у півфіналі разом із цікавою командою «ДіДіБао» на лучан чекав старий знайомий – Микола Полюляк.

У першому матчі проти екс-гравця «Волиньбаскета», а нині – граючого тренера команди з Кам’янця-Подільського – нашим хлопцям вдалося відіграти більш ніж вдало. Утім, точність Геннадія Кушманцева (22 очки) та Юрія Головінського (19 очок) до останнього тримала господарів майданчика у грі. У підсумку, підопічні Володимира Журжія таки завоювали мінімальну перемогу (78:76) та отримали шанс завершити серію домашнім поєдинком.

У підсумку, відпустили суперника у рахунку в другому матчі гравці «Старого Луцька» дозволили собі лише у середині першої чверті – 16:19. Утім, ще до першої більшої перерви «розігнався» Олег Салтовець, декілька влучних кидків якого сформували перед другою десятихвилинкою перевагу господарів майданчика – 24:19. А у другій чверті були справжні «гойдалки»: спочатку наші баскетболісти організували добрячий ривок, а вдалі дії Володимира Коцька та партнерів довели рахунок до 39:21. Утім, до кінця першої половини гри така перевага лучан ніби «випарувалася», коли за справу взявся Микола Полюляк та дальня артилерія «ДіДіБао», а на велику перерву команди пішли за рахунку 44:40 на користь «Старого Луцька».

Наприкінці зустрічі довелося знову згадати про те, як луцькі баскетболісти уміють «розбазарювати» перевагу: ще за чотири з гаком хвилини до фінальної сирени вони мали комфортну «чортову дюжину» очок переваги (82:69), однак дозволили суперникам організувати свій ривок (0:9) та вкотре не обійшлися без нервової кінцівки. У вирішальний момент хлопцям вдалося відзахищатися, а два очки Юрія Карпенка стали справжнім заспокійливим бальзамом на душу Володимира Журжія та його команди та встановили кінцевий рахунок гри – 84:78.

Ця перемога стала уже п’ятою поспіль у плей-офф для «Старого Луцька». Цікаво, що у фіналі Першої ліги наші хлопці зустрінуться зі старими знайомими – Юрієм Шкондею, Володимиром Фурманом та «Вінницькими Зубрами». Попередні дати вирішальних матчів третього за силою дивізіону чемпіонату України з баскетболу – 4 та 6 травня. А починати за рахунок вищої позиції у «регулярці» підопічні Володимира Журжія будуть в домашньому залі. Таким чином, лише у фіналі змагань команди зможуть виявити сильнішого, адже до цього вони двічі обмінювалися перемогами…

Дмитро КУЗНЕЦОВ    

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром