Збирають кришечки на протези для воїнів

21 Липня 2015, 13:27
11785

У Луцьку відкрилися пункти прийому пластикових кришечок, які обіцяють здати на утилізацію, а за отримані гроші виготовити протези для воїнів АТО.

Така ініціатива належить учасникам всеукраїнського проекту «Let's do it, Ukraine» та київському Благодійному фондому «ОВЕС» (Київ), – повідомила луцька активістка, ініціаторка збору кришечок Юлія Камінська.

«Схема проста: люди здають нам непотрібні кришечки з пляшок та пачок з-під напоїв, а ми продаємо їх фірмам-переробникам, а за отримані кошти купуємо протези для воїнів. Усе прозоро та ефективно», - запевнила Камінська.

Ініціатори пояснюють: пластикові кришечки з готовністю приймають підприємства-переробники, адже вони компактні, легко збираються, не потребують додаткової обробки чи складного очищення.

«Для переробки приймаються тільки кришечки від харчових продуктів - води, газованих напоїв, соків, молока, йогуртів. Кришечки можуть бути будь-якого розміру, але мають бути чистими», – наголосила Юлія Камінська.

Уже працюють такі пункти прийому кришечок за адресами:

  • в Молодіжному Центрі (вул. Градний узвіз, 5),
  • у Супермаркеті «Салют» (пр. Президента Грушевського, 20),
  • у Волинській обласній профспілковій бібліотеці імені Івана Фуріва (пр. Молоді, 4),
  • у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва (пр. Волі, 2),
  • у Волинській обласній бібліотеці для дітей (пр. Волі, 37).

Організатори обіцяють облаштувати пункти прийому кришечок у Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки під час фестивалів «Україна. Нація-переможець» (25-26 липня) та «Бандерштат» (31 липня – 2 серпня).

Наразі активісти «Зробимо Україну чистою» ведуть переговори про облаштування додаткових пунктів прийому кришечок з торгівельними мережами міста, тому кількість партнерів зростатиме.

«Ми закликаємо всіх небайдужих організовувати збір кришечок у під’їздах та офісах. Навіть кілограм кришечок – це посильний вклад у добру справу», - каже Юлія Камінська.

До самостійного збору кришечок уже долучилися «Львівська майстерня шоколаду», ірландський паб «Laphroaig», Sky-бар, кафе «Друзі Forever», піцерія «Presto pizza», кафе «Намасте», а також пивні клуби «Майдан» та «Оболонь».

З питань облаштування пунктів збору та вивозу кришечок організатори просять звертатися за номером телефону 063 371 47 20.

«Збираючи і здаючи кришечки, люди не лише допоможуть воїнам, а й отримують додатковий стимул зайнятися роздільним збором сміття, а також допоможуть екології – ці кришечки не стануть сміттям, яке отруюватиме довкілля», - наголошують активісти.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром