Ліквідаторка розповіла, як рятувалася з маленьким сином від радіації

24 Квітня 2018, 14:14
Лариса болісно пережила вибух 3197
Лариса болісно пережила вибух

Напередодні 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС читачі бібліотеки-філії 10, учні 6-б та 6-в класів школи №7 зустрілись з ліквідатором аварії Ларисою Олександрівною Ковальчук.  

Вона є читачкою бібліотеки, працює вчителем. Про побачене та пережите у Чорнобилі Лариса Олександрівна написала у своїх віршах, які ввійшли до збірки «Зірка Полин».

Під час зустрічі стало відомо, що Лариса болісно пережила вибух і прощання з улюбленим краєм у 1986 році. Звістка про аварію на ЧАЕС долетіла швидко. В момент вибуху знаходилась у сільській місцевості, де працювала в дитячому садку. Це була 10-ти кілометрова зона. 

У перші дні аварії довелося виконувати різні роботи за розпорядженням по підготовці до евакуації. З маленьким сином на руках ловили перші рентгени. Її маленький «ліквідатор» терпів усе, що довелось пережити дорослим. Тому чорнобильська тема переважає у її віршах, які авторка читала присутнім.

Школярі уважно слухають
Школярі уважно слухають

Також на зустріч прийшов заступник голови громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей, який опікується проблемами чорнобильців. Він приклав багато зусиль, аби видати книгу про Волинських ліквідаторів «Грані подвигу», де також публікують вірші авторки.

Звернули увагу працівники бібліотеки на книжкову виставку «Дзвони Чорнобиля», на якій розміщені окрім науково-популярної літератури, художні твори Володимира Яворівського «Марія з полином у кінці століття», твори волинського письменника Юрка Вовка «Попіл Чорнобиля», «Чорнобильський роман». Виставка доповнена професійними малюнками, які виконали діти з усієї Волині.

«Дзвони Чорнобиля»
«Дзвони Чорнобиля»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39