Розповіли, до якої дати варто підписати декларацію з сімейним лікарем

24 Квітня 2018, 09:45
Декларацію краще підписати якнайраніше 3605
Декларацію краще підписати якнайраніше

Більше 10 тисяч лучан вже підписали декларації з сімейними лікарями.

Повідомив про це очільник управління охорони здоров’я Микола Якимчук на «оперативці» у вівторок, 24 квітня.

Лідером із підписання декларацій є Центр первинної медико-санітарної допомоги №2, в якому підписали вже 4 283 декларації. В Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 підписали 2 564 пацієнтів, в Центрі первинної медико-санітарної допомоги – 1 814 лучан, в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3 – 355 пацієнтів, і в Луцькій міській дитячій поліклініці – 321 лучанин.

Також керівник розповів, що в Луцьку  106 сімейних лікарів, 39 лікарів-педіатрів та 608 середніх медпрацівників надають первинну медичну допомогу. Такої кількості працівників, за словами Миколи Якимчука, достатньо. Інформацію про кожного лікаря можна прочитати на сайті управління охорони здоров’я, лікувально-профілактичних закладів та соціальних мережах.

Окрім того, Микола Якимчук зауважив, що основною проблемою при укладанні декларацій є гальмування інтернет-зв’язку зі сторони медичних інформаційних систем. Над вирішенням цієї проблеми працюють керівники та спеціалісти лікувально-профілактичних закладів.

«Чим більше декларацій підпишуть до 1 липня, тим більший ресурс отримаємо. Проте лучани й надалі зможуть підписувати декларації», – зазначив очільник управління охорони здоров’я.

До того ж, зараз на одного жителя для забезпечення первинною медичною допомогою виділяють 240 гривень, а після того, як заклади набудуть статусу комунальних некомерційних підприємств та укладуть договір із Національною службою здоров’я України, ця сума зросте до 370 гривень.

Читайте також: Сім міфів про вибір лікаря

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром