У Луцькій міській раді діятиме антикорупційна програма

22 Грудня 2023, 15:33
Луцька міська рада 324
Луцька міська рада

Луцькі депутати затвердили проєкт Антикорупційної програми Луцької міської ради на 2024–2026 роки. 

Документ підготували у рамках пілотного проєкту з оцінки стану антикорупційної системи, що реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН). Мета програми – впровадження в діяльність Луцької міської ради ефективних інструментів доброчесності, усунення та мінімізації корупційних ризиків. Про це йдеться на сайті ради. 

Розробкою Антикорупційної програми займалася робоча група, до складу якої входили працівники основних галузевих виконавчих органів, депутати міської ради та представники громадських організацій «Центр журналістських розслідувань «Сила правди», «Волинський інститут права», «Центр юридичної допомоги» за сприяння експертів ПРООН.

Основними заходами Антикорупційної програми є контроль за діяльністю у сфері закупівель, використання об’єктів комунальної власності, матеріальних цінностей, прийняття на виконання бюджету, розроблення містобудівної документації, земельних ділянок, вжиття заходів щодо запобігання та виявлення корупції, конфлікт інтересів, здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо запобігання та виявлення корупції, контроль за висвітленням публічної інформації, робота із запитами на публічну інформацію, залучення громадськості до антикорупційних експертиз проєктів рішень, підвищення рівня знань антикорупційного законодавства учасниками програми.

Читайте також: Новий Статут громади не можна приймати

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024