Луцька толока: без води і ні туди, і ні сюди

17 Березня 2016, 11:44
3783

У місті розпочали загальноміську толоку з очищення прибережних територій водних об’єктів.

Радник міського голови Борис Сорока розповів, що 22 березня жителі планети відзначатимуть Всесвітній день охорони водних ресурсів. З цієї нагоди міський голова Микола Романюк поставив завдання організувати загальноміську толоку, аби прибрати територію вздовж річки Сапалаївки.

«Як кажуть, без води і ні туди, і ні сюди. Особливо після зими прибережна зона річки Сапалаївки засмічена твердими побутовими відходами. Тому ми залучили ряд підприємств, установ та організацій, щоб навести порядок», – розповів Борис Сорока.

Він зауважив, що лучани мають змогу використовувати для своїх потреб чисту воду з артезіанських свердловин. Проте берегти поверхневі води потрібно особливо ретельно.

«Ви п’єте чисту воду, але у багатьох містах України воду на комунальні потреби беруть з поверхневих водойм. Не виключено, що колись і наші дути будуть використовувати воду із Стиру та Сапалаївки. Наше завдання – берегти поверхневі водойми і не допускати, щоб вони засмічувалися. Бо наші річки покращують клімат і зволожують атмосферне повітря», – зауважив радник мера.

Також він розповів, що сьогодні вздовж річки Сапалаївки від вулиці Івана Франка до вулиці Задворецької працюватимуть 23 організації та установи, зокрема і навчальні заклади (коледж технологій і бізнесу, кооперативний коледж, педагогічний коледж, а також Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки).

Усе зібране сміття комунальники вивезуть на полігон у село Брище.


























 

Коментарі
17 Березня 2016, 16:41
А Коцан обнаглів до краю знищивши Державний ботанічний сад... і навіть не оштрафований...<br/> А Сорока паше замість КОЦАНА в заповіднику-ботанічному саду &quot;ВОЛИНЬ&quot;, територію якого зобовязаний доглядани СНУ. Все як завжди... РЖУНЕМОГУ... ЦККПСС... рулить
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром