У Луцьку безробітних долучають до відбудови країни

22 Грудня 2023, 12:23
Безробітні плетуть сітки 413
Безробітні плетуть сітки

Упродовж 2023 року до суспільно корисних робіт залучили 77 безробітних громадян Луцького району. 

Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Проводили роботи з:

  • підготовки захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатацією;
  • пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття; благоустрій біля них та чергування;
  • заготівлі дров для безперебійної роботи котелень та забезпечення теплом захисних укриттів при закладах шкільної, дошкільної освіти, іншої інфраструктури в період опалювального сезону.

У грудні цього року 15 громадян, які перебувають на обліку як безробітні в Луцькій філії Волинського ОЦЗ, залучили до суспільно корисних робіт з плетіння сіток та «кікімор» для захисту наших військових. У приміщенні Центру надання адміністративних послуг, що у Луцьку, за підтримки волонтерки Олени Мисковець, члени «Армії відновлення» щоденно займаються виготовленням сіток для фронту.

На виготовлення одного полотна йде від кількох годин до кількох днів, залежно від його розміру та кількості людей, які над ним працюють. Сітки для армії потрібні повсякчас, тому до цієї роботи долучаються як працівники ЦНАПу, так і його клієнти. Кожен, хто бажає допомогти воїнам у зимовий період, також може долучитися до «Армії відновлення».

Звертайтеся до Луцької філії Волинського ОЦЗ за адресою: Луцьк вулиця Сергія Тимошенка 2, або телефонуйте: (066) 353-74-95, (068) 063-42-15 або за номером 044 244 94 70. 

Читайте також: На Волині шукають на роботу слідчих

 

Довідково. Проєкт «Армія відновлення» був запроваджений Урядом восени 2022 року. Його мета — залучити людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт. Суспільно корисні роботи, до яких найчастіше залучають учасників армії відновлення: розвантаження, фасування та доставлення гуманітарної допомоги; допомога громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій та внутрішньо переміщеним особам; плетіння маскувальних сіток; консервація продукції для ЗСУ; пошив та ремонт військового одягу, амуніції; догляд за постраждалими військовослужбовцями у медичних закладах; розбір завалів, розчищення пошкоджених залізничних колій та автодоріг; будівництво захисних споруд та дамб; роботи по заготівлі дров для військових і цивільних; облаштування й укріплення блокпостів і укриттів. Організатори таких робіт – військове командування спільно з обласною військовою адміністрацією. Часто із залученням органів виконавчої влади.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024