«Нові луцькі тролейбуси кращі за швейцарський металобрухт», − депутат Петро Нестерук

23 Квітня 2018, 17:47
«Богдан Моторс» 3077
«Богдан Моторс»

Депутат Луцької міськради, керівник міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Петро Нестерук наголосив на тому, що нові тролейбуси від луцького автозаводу «Богдан Моторс» у рази кращі за вживані тролейбуси, які місцева влада планує закупити у Швейцарії.

Таку думку він висловив Район.Луцьк у понеділок, 23 квітня.

Зі слів депутата, керівництво «Богдан Моторс» розповіло, що російські комплектуючі використовували при складанні тролейбусів, а також пояснили, чому їх використовували до 2017 року і не могли обрати іншого виробника раніше.

Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук підкреслив, що на тролейбуси та автобуси від «Богдан Моторс» є попит  – їх замовляють у багатьох українських містах і навіть за кордоном, отже, ця продукція є якісною.

«Звісно, нові тролейбуси для лучан та міста Луцька загалом значно краще, ніж купувати металобрухт. Ну, наприклад, що краще: ямковий дорожній ремонт чи капітальний, до якого не потрібно повертатися років 10? Звісно, капітальний ремонт кращий… Так само з тролейбусами! Я задоволений тим, що ми тут побачили і що нам пояснили певні деталі у виробництві. Вважаю, що ця інформація є відкритою, а не завуальованою», − зазначив він.

Депутат Луцької міськради Петро Нестерук
Депутат Луцької міськради Петро Нестерук

 

Із його слів, місцева влада повинна подумати про те, що люди, котрі працюють на автозаводі і не матимуть повної завантаженості, можуть покинути виробництво і виїхати за кордон у пошуках кращого життя.

«Яка спільна проблема місцевих депутатів? Автозавод є завантаженим не на 100 %, а люди, котрі тут працюють, переважно з Луцька. Якщо ми не завантажимо місцеве підприємство, то ці люди скоро теж виїдуть звідси. Лучанам ця робота потрібна, аби вони були впевнені у завтрашньому дні», − резюмував обранець громади.

День депутата на автозаводі
День депутата на автозаводі

 

Нагадаємо, що під час сесії міськради 28 березня місцева влада передбачила два мільйони гривень на закупівлю двох швейцарських тролейбусів. Того ж дня працівники луцького заводу влаштували акцію протесту проти закупівлі тролейбусів у європейського виробника та звернулися до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити знищення вітчизняного автовиробництва.

Згодом відомий український блогер Денис П'ятигорець розкритикував і роз'яснив «схему» закупівлі швейцарських тролейбусів.

Також у деяких ЗМІ звучала інформація про те, що на луцькому автозаводі при складанні тролейбусів використовують електродвигуни лише російського виробництва, однак керівництво «Богдан Моторс» цю інформацію заперечило та детально розповіло, коли замінили комплектуючі на українські.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром