33 квартал: мешканці бунтують проти будівництва офісного прміщення

21 Липня 2015, 13:14
4588

На проспекті Відродження 26 Г планують побудувати торгово-офісний центр, але мешканці впевнені, що в забудовниці немає всіх документів і хочуть на цій ділянці насадити зелені зони.

Забудовниця Оксана Кушнір, сестра славнозвісної Аліни Кушнір, незаконну будівлю якої лучани самовільно розібрали на проспекті Соборності,  24 кілька місяців тому, викупила ділянку на Відродження 26 Г під оренду ще у 2009 році. Але мешканці переконують, що це відбувалося без їх відома і тепер намагаються розібратися, чи законне дане будівництво.

З цими питаннями вони прийшли на зустріч із міською владою.

«У 2009 році було оголошено про продаж цієї землі. Оксана Кушнір викупила цю земельну ділянку в оренду площею 513 м. Після цього відбулися загальні збори, на яких повідомили мешканців про те, що там буде будуватися. Я не знаю, які претензії до забудовниці, якщо в неї є всі документи?» - питала в лучан, які проживають в сусідніх будинках, заступниця міського голови Лариса Соколовська.

Натомість люди були спантеличені і переконані в тому, що це все незаконно.

«Яким чином продали землю біля наших будинків, не узгодивши з нами? Зараз там вирили котлован і плануються роботи. Ми хочемо засипати той котлован землею і посадити  дерева. Розмовляти з нами і показувати документи забудовниця відмовляється», - стверджували люди.

Ситуацію намагався роз’яснити і начальник міського управління містобудування і архітектури Леонід Герасимюк:

«Законодавчо не закріплено те, що потрібно купувати землю, узгоджуючи з мешканцями», - Герасимюк.

У відповідь на це і мешканці, і представники громадськості поцікавилися, чи немає в управлінні містобудування і архітектури всіх документів по цій забудові.

«Забудовниця не зобов’язана нам надавати всі документи. Ми можемо лише просити у неї показати їх», - переконував чиновник.

Для того, щоб розібратися із цим будівництвом, вирішили організувати тристоронню зустріч у форматі забудовниця – мешканці – міська рада у четвер о 10 ранку.

«Нехай забудовник надасть усі документи, варто підняти протокол загальних зборів з мешканцями та спільно знайти рішення»,  - запропонував луцький депутат Павло Данильчук.

Присутні під час зустрічі його пропозицію підтримали.

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром