Депутат пропонує, щоб пільговики платили за проїзд

16 Березня 2016, 20:07
2340 Джерело: expres.ua

Депутат міської ради Олександр Козлюк подав ідею впровадити символічну плату для пільговиків у розмірі 50 копійок.

Про це йшлося на засіданні тимчасової комісії з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту» у середу, 16 березня.

Виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк розповів, що до кінця року хочуть ввести електронні квитки для пільговиків. За їхньою допомогою можна буде контролювати кількість тих, хто безплатно користується громадським транспортом. Проте депутат міськради стверджує, що впровадження так званої картки лучанина, яка дозволить їздити у тролейбусах безплатно, порушує права людини. Оскільки тоді користуватися пільгами зможуть винятково лучани.

«Припустимо, приїхала людина з Забороля, але не має картки лучанина. Своїм внутрішнім рішенням ми порушимо права цієї людини», – зазначив Олександр Козлюк.

Він пропонує встановити символічну плату для пільговиків – 50 копійок. Тоді всі пільгові категорії зможуть користуватися тролейбусами безплатно.

Окрім того, депутат стверджує, що це зменшить кількість пенсіонерів, які часто «каються» по місту у час-пік. Проте депутат Тарас Шляхтич впевнений, що впровадження плати також можна розглядати як порушення прав людини.

Голова комісії, депутат Ігор Поліщук зазначив, що перевозити усіх пільговиків безплатно місто однозначно не зможе. На його думку, єдиний вихід – надання права безплатного проїзду тільки лучанам.

«Погоджуюся, що тут є несправедливість, але у нас місто не настільки багате, щоб катати будь-кого. Якщо будуть приїжджати люди з інших населених пунктів, то нехай ті населення пункти відшкодовують перевезення своїх мешканців. Зрозуміло, що це звучить як утопія, зрозуміло, що будуть нарікати на Луцьку міську раду мешканці районів та прилеглих сіл, але я не бачу іншого виходу», – зауважив депутат.

На комісії вирішили повернутися до розгляду цього питання на наступному засіданні.

Коментарі
17 Березня 2016, 00:44
*Припустимо*-приїхала людина з Бубнова-Туличева,стала на її думку *великим цабе* через *дружні стосунки* дяді з *надійним господарем*,і подає *мудрі* поради?Сашуню-чи ж тобі говорити про порушення?
17 Березня 2016, 09:43
Дати пільговикам дотацію до пенсії за проїзд і нехай собі їздять за повну оплату стільки скільки їм до сподоби!!!
17 Березня 2016, 10:14
Підтримую "юриста". Додати до пенсії 100 грн. і хай катаються 1 раз на день, але платно! Але ж тоді треба скоротити чиюсь коханку або доцю в в якомусь відділі управління пенсійного фонду
17 Березня 2016, 17:39
Ось-ось!"Катати будь-кого"!Це люди,а не будь-хто!І ще.То чому мають пільги депутати?Це ж "будь-хто"іх обрав для захисту!!!
17 Березня 2016, 17:41
Навіть ті "символічні" 50 копійок відчутно вдарять по бюджету людини, яка отримує мінімальну пенсію.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром