У Луцьку діє благодійна виставка ветерана Руслана Кашаюка

13 Грудня 2023, 14:29
Автор картин Руслан Кашаюк 391
Автор картин Руслан Кашаюк

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки Руслана Кашаюка.

Захід присвятили Дню Збройних Сил України. Про це йдеться на сайті вишу. 

Автор картин Руслан Кашаюк – учасник бойових дій, військовий капелан, випускник факультету культури і мистецтв спеціальності 02

На початку заходу слово взяв ректор Анатолій Цьось. Він зауважив, що університет активно співпрацює із Збройними Силами України, а також подякував студентам й авторові виставки. 

«Ви небайдужі, патріотичні й допомагаєте ЗСУ. Перемога залежить не від когось одного, а від кожного і тієї роботи, яку ми робимо», – резюмував Анатолій Цьось.

Після цього до присутніх звернувся капелан, отець Михайло Бучак, який часто буває на передовій і допомагає Воїнам молитовно та волонтерською роботою. Він розповів про власний досвід спілкування з військовими на тему віри та релігії: «Навіть на війні Бог старається допомагати і давати розуміння віри. Це дуже важливі речі».

Окрім цього, священник теплими словами розповів про Руслана Кашаюка, його духовність і служіння Богу.

 «Картини й ікони, які пише Руслан, – це те, що в нього було в серці, і те, що він намагається передати на полотні. Картини, які промовляють, – це важливі речі», – заявив Михайло Бучак. 

Після цього присутні вшанували загиблих і помилилися за захисників та захисниць.

Руслан Кашаюк згадав про загиблого Миколу Мялковського, якого він знав особисто. Автор виставки розповів про історію картин і те, що на них зображено. Руслан Кашаюк заявив, що військові та цивільні мають працювати пліч-о-пліч заради спільної перемоги.

Читайте також: «Єдиний, найкращий в світі син». Спогади про полеглого лучанина Миколу Мялковського

 

Виставка робіт Руслана Кашаюка благодійна: картини можна придбати, а зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ. Тріо бандуристок «Дивоструни» (керівниця Мирослава Сточанська) супроводжувало дійство тематичними композиціями.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024