Скажіть конкретно, кому і що давали, – директор 21 гімназії про хабарі

16 Березня 2016, 13:24
17086 Джерело: svit24.net

До директора гімназії № 21 телефонують батьки і кажуть, що дітей приймають у навчальний заклад за гроші.

Нагадаємо, у гімназії № 21 місцевих майбутніх першачків під кінець року відправляють навчатися у школу, яка знаходиться за кілометр від дому. Спочатку дітей без проблем внесли у списки. Зараз педагоги телефонують батькам і просять забрати заяви на вступ. Також вчителі радять звернутися у школу №10. І бажано поспішити, адже ще трохи й документи можуть не прийняти і там. Батьки такою ситуацією обурені.

Тим часом директор навчального закладу Олег Ковальчук пояснив, що є рішення виконавчого комітету. Він нічого не може зробити.

«Ми не можемо прийняти весь Луцьк в 21 гімназію. Коли ділили, то забули, що є поруч новубудова на Соборності, 16-В – її приєднали до нас. З того будинку записалися шестеро дітей. А ці два будинки, про які йдеться, завжди належали до 10-ї школи», – прокоментував директор.

За його словами, гімназія № 21 переповнена. Хоча, якщо вірити директору, місць там більше, як навчається дітей.

«У школі навчається 1 300 дітей, а розрахована вона на 1 500», – сказав Олег Ковальчук.

Також він відзначив, що були часи, коли у навчальному закладі було більше учнів.

«До 1986 року, коли в класі було по 40 учнів, ми мали в школі 2 590 осіб», – зауважив директор.

Також керівник навчального закладу сказав, що в гімназії навчаються діти не лише з їхнього району, але й з інших. Це при умові, якщо є місця.

Олег Ковальчук допитувався прізвища батьків, які поскаржилися журналістам на його заклад. Навіть наводив приклади, хто це міг би бути. Казав, що до них телефонують батьки з обвинуваченнями: «Лариса Олексіївна (ред. – секретар), повторіть, що та мамаша дзвонила і кричала».

«Сказала: я знаю, якби були гроші, то мою б дитину взяли б у школу», – розповіла секретар директора Лариса Ільченко.

Олег Ковальчук на це зазначив: «І так кожен починає. Якщо ви знаєте, то скажіть, кому давали і що давали».

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
16 Березня 2016, 17:18
ковальчук - хороший директор.батьки є різні є і дуже скандальні.ми поступили в гімназію - ніхто нікому не платив.в початковій ланці вчителі додатково займаються з учнями на прохання батьків, якщо дитина через хворобу пропустила - ніхто грошей не бере. ковальчук зробив з гімназії пристойний заклад і діти його люблять і поважають. не думайте, що пишу на прохання гімназії.
16 Березня 2016, 17:32
Шановна мамо. Вам дуже і дуже пощастило. Але навіть 18 років назад при цьому ж Ковальчуку вимога хабаря за поступання була законом. Син мій набрав достатньо балів. Коли я побачила списки, мою дитину не прийняли. Що цікаво:зустріла я знайому,син якої був прийнятий.У того хлопчика балів було менше ніж у мого. Знайома прямо порадила до кого йти і заплатити 400$.Я зчинила скандал.Ледь не пішла по усіх рівнях та кабінетах нашої освіти.Мою дитину прийняли.Через 3 роки я його забрала.Перевела у 25ту і горя не знала. Те ж саме через рік спіткало мою сусідку. Дочку її прийняли лише за хабар.
16 Березня 2016, 18:31
Хабарі для Ковальчука це норма. Гнати такого директора у три шиї
16 Березня 2016, 19:10
Звинувачувати людину без конкретних доказів,порушення кримінальних справ - порожня балачка. Ковальчук - зубр серед директорів. Ви думаєте, що утримувати таку гімназію - за кавою потеревенити? Тим більше тримати її в кращих більше 20 років. А Анонім - точно лузер.
16 Березня 2016, 19:16
Я згідна з "лузером"......всі там добре беруть....і несправедливість там...і дочку звідти забрала
16 Березня 2016, 19:33
Хватить Ковальчука брудом поливати.
16 Березня 2016, 19:39
Ковальчук не хабарник а будівельник, фінансист і тд. що тільки але не педагог!!!! :)<br/>Так сказати широкопрофільний, 1500- приблизно учні по 50 грн. фонд школи, можете рахувати, майже 1 мільйон в рік об'єм корита!!! а відкати за будівельні роботи і тд., всьо нажито непідйомним трудом :)
16 Березня 2016, 19:44
Вчителі займаються репетиторством в приміщенні школи - КОМУНАЛЬНЕ МАЙНО!!! беруть гроші не сплачують податки і тд. Ось чому ми такі бідні бо даємо робити такі дії спрямовані проти інтересів Держави!
16 Березня 2016, 20:03
Ну то як всі такі мудрі і хають Ковальчука, то підійть і спробуйте покерувати школою, зробити її у 20ці кращих в Україні, коли держава фінансує лише на зп вичтелям і комунальні послуги. Чи всі думають, що якщо моя дитина в гімназії то і зання автоматично юбудуть? Пахайте, любі. У мене три племінника там вчилися - усі умнічки, ЗНО блимскуче здали і на державному у престижних вузах вчилися.
16 Березня 2016, 21:39
З оборотом більше 1 000 000 грн. в рік, готівкою, Карл готівкоЮ!!!! я готовий працювати БЕЗКОШТОВНО!!! Карл, безкоштовно.
17 Березня 2016, 00:05
нічого поганого про школу сказати не можу - закінчили її двоє моїх дітей, обоє медалісти. Нічого нікому не платила ні за зарахування до школи, ні за навчання.Від батьків однокласників дітей теж жодного разу не чула, про хабарі за прийом у школу... Тому, шановні, не паскудьте директора, школу! Якщо від вас хтось щось вимагає - звертайтесь у відповідні органи, віддавайте дітей у інші школи.. А то приводите дитину до першого класу у 7 років, а дитина навіть всіх букв не знає.. А потім будете казати, що школа погана. вчителька - погана, щось вимагає(як вам здається)... Працювати треба і дітям, і вам...
17 Березня 2016, 00:10
І Вчитель повинен бути на місці! а то всіх назвала, хто має працювати, а вчителя не вказала! То може і зарплату батьки повинні отримувати, га?
17 Березня 2016, 00:30
Люди, чи не соромно Вам без доказів людину брудом поливати?<br/>Мій старший брат та я навчалися в цій гімназії. Ні за нього, ні за мене мама не давала &quot;на лапу&quot;.<br/>Якщо Вашу дитину не беруть до гімназії, то мабудь через те, що дітей туди беруть вже з певною підготовкою, бо це не просто школа!<br/>Замість того, щоб строчити тут все це лайно, вчила б свою дитину хоча б рахувати ;)<br/>Всім добра)
17 Березня 2016, 03:55
Винні насамперед батьки,вони самі дають &quot;на лапу&quot;.Ми коли йшли подавати документи,то всі говорили,що не потяну ,бо не вистачить коштів.При написанні заяви і протягом двох років копійки ніхто не просив!!!!!А на рахунок фонду школи ,то батьки самі вирішують,скільки можуть платити.Ми платимо 30 грн,на мою думку це не велика сума.
17 Березня 2016, 12:55
В гімназії вчаться діти, будинки яких геть не належать до 21 гімназії. Це факт. Діти, які дійсно мали б вчитися тут,то їх відправляють по іншим школам. Підніміть справи учнів школи і всі все зрозуміють
17 Березня 2016, 13:35
Дитина пішла у перший клас і нам одразу сказали, що приймаємо усіх бажаючих, але у старшу ланку перейдуть з 5 класів лише 3, тобто зі 150 учнів 60 відсіється. Конкурс великий, але так дійсно можна відібрати найкращих. Адже гімназія повинна тримати високий рівень. Початковчителька - чудовий психолог і педагог. Благодійні внески йдуть на забезпечення матеріальної бази наших дітей і це помітно. Школа відремогтована, утеплена й укомплектована. Про хабарі та репетиторство запитайте краще в учнів 9-ї та 1-ї шкіл. А також про редагогічний рівень вчителів початкової ланки, яких і діти і батьки просто &quot;обожнюють&quot;! Усе в цій школі на високому рівні, і рівень знань, і навчальні засоби і дисципліна й відповідно вимоги. Тому якщо дитина з інших районів не зовсім відповідає критеріям, але батькам ну дууже хочеться її тут навчати, тоді батькам треба піднапрягтись у фінасовому питанні. А директор- виконує свої обов'язки навідмінно!!
17 Березня 2016, 17:13
Батьки перестаньте балувати вчителів подарунками. Простого букета як вдячність на свята більш ніж достатньо. Зараз не ті часи щоб робити подарунки, коли дехто живе від зарплати до зарплати.
17 Березня 2016, 20:49
школа відремонтована і укомплектована за батьківькі кошти. Купували парти і, навіть, не один раз.
17 Березня 2016, 20:50
школа відремонтована і укомплектована за батьківькі кошти. Купували парти і, навіть, не один раз.
17 Березня 2016, 22:45
Всім відомо, що директор бере хабарі і багато його підлеглих. Забрала обох дітей з цієі школи. Хоча не скажу що всі хабарники, у старшого сина була чудова перша вчителька
18 Березня 2016, 00:17
Це просто щастя, що є в місті ця гімназія. Початкова ланка просто чудова! Більшість гімназійних учителів працюють взірцево. З нашого класу також забирали дітей окремі батьки, які не сприйняли високої планки. Повірте, це були небідні люди. І, знаю точно, в жодному випадку не були задоволені &quot;новою&quot; школою. Всі (!) однокласники мого сина-випускника 21-ї гімназії студенти притижних вишів. Навіть &quot;середнячки&quot; з його класу запросто склали конкуренцію на державні місця. Мій вчиться у групі, де всі студенти медалісти. Ніколи б він там не вчився, якби не праця шкільного педколективу. Ясно, що всі спішать віддати дітей у таку школу...
18 Березня 2016, 15:03
Не можу судити про попередні коментарі, скажу тільки за себе, в свій час успішно закінчив цю школу мій син, під час навчання у вузі мав міцний фундамент знань і жодного разу не виникло проблем з сесією (я завдячую цьому хорошій підготовці у школі),зараз там навчається моя дочка і жодного разу я нікому нічого не платила (крім внесків 50 грн)так що про цю школу в мене тільки хороші відгуки.
18 Березня 2016, 15:16
Не можу судити про попередні коментарі, скажу тільки за себе, в свій час успішно закінчив цю школу мій син, під час навчання у вузі мав міцний фундамент знань і жодного разу не виникло проблем з сесією (я завдячую цьому хорошій підготовці у школі),зараз там навчається моя дочка і жодного разу я нікому нічого не платила (крім внесків 50 грн)так що про цю школу в мене тільки хороші відгуки.
18 Березня 2016, 16:49
Це ж саме твориться і в 14 школі-гімназії.Набирають за гроші, ця директорка вкрай непривітна і нещира.Бере за гроші, ми разом пішли з сусідом наша вули ця і будинок не належать до школи, його сина взяли ,а мого ні.Коли я запитав,чому так,вона сказала не твого ума діло.Хай перевірять особові справи і приписку дітей,там повно з сіл і взагалі без прописки з Полісся дітей.Гроші деруть великі і нагло на школу ,а вчмителі можуть самі сказати купуйте мені подарки
23 Березня 2016, 09:28
Ковальчук -хабарник .Таких як він треба гнати з освіти.З мене теж хотіли отримати хабаря .Прямим текстом сказали синові ,щоб прийшла мама,бо в іншому випадку його не візьмуть в наступний клас.Директор мені особисто сказав( Ковальчук) що необхідно матеріально допомогти школі та назвав суму .Я йому відповіла ,що напротязі року до мене скарг стосовно навчання сина не було та вчителька казала ,що без проблем він поступить в гімназію,а потім виявляється треба ДОПОМОГТИ !!! Я зробила скандал та забрала документи в іншу гімназію де мій син закінчив дуже добреі згадує вчителів своїх в іншій гімназії з любов&quot;ю та повагою .Він хотів ходити до школи ,а мені відповідно хотілосі дійсно чимось допомогти тій школі- гімназії в якій вмене не вимагали ХАБАРІ ,ЯК ЦЕ РОБИТЬ КОВАЛЬЧУК У 21 школі
27 Травня 2016, 10:43
Люди, а невже не можна просто йти в школу і вчитись, а то начиталась - і куди ту дитину записувать, от з дитсадком постіше ( №10) - без взяток, без вимагань, ще завідуюча кожне дитя знає - душа радіє.
06 Червня 2016, 22:54
Якщо ви кажете, що у 21гімназії не беруть хабарів - ви просто з цим не стикалися.<br/>Ковальчук - ХАБАРНИК, при чому у великих розмірах. Для прикладу, якщо ви хочете щоб ваша дитина перейшла у 5-ий клас, то ціна питання приблизно 5000 грн, це при умові, якщо ви проживаєте у цьому районі. Є і такі, що заплатили 800 $(через посередників) аби дитина перейшла до 5-го класу.(Якщо є вихід на пряму, то це вартує 500$). Схема дуже проста, на екзамені з укр. мови дітям дали диктант, який у 2013р. писали 9-ті класи на державній атестації. Таким чином &quot;зарубують&quot; основну масу дітей. Стурбовані батьки приходять, щоб якось вирішити питання і тут вам пропонують зробити БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК до фонду школи, а фактично в кишеню Ковальчуку. Директор має в оточенні юристів, які допомагають, щоб усе було &quot;легально&quot;. З корупцією треба БОРОТИСЯ!
06 Червня 2018, 13:59
Директор добрий
06 Червня 2018, 14:01
І самі ви хабарники
06 Червня 2018, 21:45
на рахунок 14 гимназии то директор там бидло и хабарниця
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром