На Театральний майдан Луцька знову вийшли активісти: що вимагали

10 Грудня 2023, 18:45
Аквісти 565
Аквісти

У Луцьку на Театральному майдані небайдужі лучани вкотре зібралися на мітинг. 

Цього разу один з організаторів акції Сергій Рижков розповів, що планує подати ініціативу в міську раду, аби поставити памʼятні знаки на честь Героїв Майдану. Пікет відбувся суботу, 9 грудня о 15:00. Про це пише ВСН.

Організатор акції розповів, що хоче подати ініціативу в міську раду, щоб поставити памʼятні знаки: біля прокуратури, міської ради, обласної ради та СБУ. Памʼятні знаки, на яких будуть символи майдану: каска, коктейль та бруківка, з надписом «В разі загрози демократії – розбити скло». Таким чином Сергій Рижков хоче віддячити людям на Майдані.

«Ми хочемо, щоб міська рада нам погодила та виділила на це місця. Памʼятні знаки будемо робити за власні кошти, у влади на це гроші не проситимемо. Ми дуже мало згадуємо за Майдан, але ця подія змінила нашу країну в інший бік. Коли ми будемо проходити повз, ми будемо згадувати, як нам складно це далося. Макет памʼятного знаку виставимо згодом у соцмережах», – сказав Сергій Рижков.

Також учасник обговорювали як військовим частинам отримати субвенції з міського бюджету, аби військові самі купували необхідне.

Зазначається, що для цього необхідно надіслати запит в міську раду від військової частини з підписом командира, в свою чергу міська рада надасть субвенцію на розрахунковий рахунок військової частини.

Одна з активісток розповіла, коли почалося повномасштабне вторгнення, вона прийняла рішення йти захищати країну, це було її особисте рішення. Через деякий час жінка потрапила на фронт, та наразі вона вдома. Її дуже непокоять нераціональні витрати. 

«В нас дуже бюрократична країна, законодавство не дозволяє допомагати хлопцям тим, чим допомагають, наприклад волонтери. Хлопці не військові, вони ніколи не тримали автомат в руках, але почалася велика війна і вони пішли захищати Батьківщину. Хлопці не бачили сімʼю два роки, а в нас бруківку кладуть, для чого та бруківка і ялинка, ми 30 років жили без цього, чому зараз не можемо обійтися без цього? Чому ми позоримося перед світом? Наш президент їздить просить гроші на армію, а ми показуємо, як ми гуляємо», – зауважила лучанка.

У суботу, 16 грудня вчергове відбудеться марш протесту. Розпочнеться він від ОДА, активісти будуть проспектом Волі, на перекриття якого проситимуть дозволу в міської ради. Активісти зупиняться на Театральному майдані для того, щоб вшановувати памʼять Героїв, кінцева зупинка – міська рада.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024