У Луцьку дружині та доньці загиблого нацгвардійця вручили його посмертну нагороду

10 Грудня 2023, 12:44
Родина Сіжуків 531
Родина Сіжуків

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нацгвардійцю Віктору Сіжуку присвоїли орден «За мужність» III ступеня. 

Державну нагороду отримала сімʼя полеглого воїна. Про це йдеться на фейсбук-сторінці військової частини 1141.

Молодший сержант Віктор Сіжук – ветеран війни та учасник бойових дій, проходив службу на посаді командира евакуаційного відділення взводу технічного обслуговування озброєння та техніки батальйону оперативного призначення в одному з підрозділів Національної гвардії України. При виконанні чергового завдання поблизу Бахмута у лютому 2023 року отримав поранення, несумісні з життям.   

«Віктор був єдиним цілим зі мною. Він стояв горою за свою родину і товаришів. Йому було тридцять п'ять. Коханий чоловік, мужній, люблячий тато своєї донечки. Він дійсно для мене герой, який з першого дня війни зробив свій вибір. «Я йду захищати свою батьківщину заради сім'ї й майбутнього донечки», – це була його позиція, якій я не змогла перечити», – пригадує дружина загиблого Наталія. 

Гвардійці беруть безпосередню участь у відсічі збройної агресії росії на всіх рубежах і напрямках, де ведуться бойові дії по захисту України. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нацгвардійцю присвоїли орден «За мужність» III ступеня. Орден вручили начальник Володимирської районної військової адміністрації Юрій Лобач та представники Волинського підрозділу Національної гвардії.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024