У місті з’явиться студентське антикорупційне бюро

16 Березня 2016, 12:47
1629

Активісти планують боротися проти хабарництва, плагіату, порушень під час тендерних закупівель та за дотримання правил академічної доброчесності.

Осередок студентського антикорупційного бюро працюватиме  у  Луцькому національному технічному університеті.  Про це представники бюро та партнерських організацій говорили під час студентського антикорупційного семінару в ЛНТУ у середу, 16 березня, пише ВАР.

За словами одного із лідерів руху Влада Мельника, розпочали ініціативу у Харкові, а тепер вона активно поширюється у інших містах та вишах, де студенти борються проти хабарництва, зловживання адміністрацій та інших порушень. Зокрема в ЛНТУ у цьому напрямку працюватиме голова студради Олексій Табачук.

Ректор вишу Петро Савчук також привітав учасників форуму. За їхніми словами, він став першим ректором, який прийшов на захід до студентів-антикорупціонерів. Савчук пообіцяв підтримку ініціативи та висловив бажання долучитися до справи захисту інтелектуальної власності й антиплагіату, як профільний викладач. Також Петро Савчук розповів, що з часу роботи на посаді виявив у виші два випадки потенційного хабарництва, про які повідомив антикорупційні органи.

У рамках роботи бюро будуть реалізовувати Проект сприяння академічній доброчесності в Україні, що передбачає ознайомлення студентів та викладачів із проблемою плагіату, порушенням патентів тощо, формування мотивації не робити цього, превентивних заходів на останньому етапі розробки санкцій.

За словами координатора проекту Тараса Тимочка, зараз багато студентів не усвідомлюють цю проблему, а тому серед студентських робіт дуже багато плагіату. Однак не можна за один день запровадити санкції, адже багато студентів будуть до цього неготові. Перед цим координатори проекту планують вести активну просвітницьку роботу.

Семінар у Луцьку триватиме орієнтовно до 18:00 16 березня, а 17 березня про боротьбу із хабарництвом, плагіатом та іншими порушеннями говоритимуть із викладачами й керівництвом вишу.







 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024