У лучанки стягують виконавчий борг у доларах

16 Березня 2016, 10:10
1588 Джерело: litakcent.com

Чиновники виконавчої служби міста вимагають у лучанки сплачувати виконавчий збір у доларах, а не в гривнях.

Про це йдеться на сторінці ГО «Народний контроль» у Facebook.

Кілька років тому чоловік лучанки Вікторії трагічно загинув, а вона з двома неповнолітніми дітьми змушена була віддавати його борги через суд. Будинок жінки заарештований, як і бізнес покійного чоловіка та земельна ділянка.

«Майно оцінене на понад 2 мільйони гривень, а борг – на 240 тисяч. Я могла б спокійно його віддати, якби продала земельну ділянку», – розповідає Вікторія.

Утім виконавча служба не лише не дозволила Вікторії скористатися доходами з платної стоянки, яку теж арештували, а й ігнорує рішення суду, де прописана сума боргу в доларах та гривневому еквіваленті по курсу 8. Судові виконавці вимагають сплату тільки в американській валюті.

«У березні 2015 року я сплатила борг у повному обсязі – 240 тисяч гривень і 24 тисячі судового збору. А за місяць часу мені кажуть, що треба платити у доларах. Чому так, якщо рахунок виконавча служба дала у гривнях?», – говорить жінка.

Представник у Вікторії суді Елла Бордюженко каже, що відповіді, чому ж віддавати борг треба тільки в доларах, від чиновників виконавчої служби та управління юстиції вони добитися не можуть.

Під час особистого прийому керівник обласного управління юстиції Валентин Кухарик буквально «відфутболив» пані Вікторію, пояснивши, що він уже дав їй письмову відповідь на її питання. Хоча у самій відповіді немає ні слова про те, чому борг потрібно сплачувати в доларах.

Урешті пані Вікторія звернулася по допомогу у громадську приймальну народного депутата Дмитру Добродомову у Луцьку. Юрист «Народного контролю» Орися Харитонюк одразу ж зазначила – ніяких правових підстав вимагати виконавчий збір у іноземній валюті немає, адже суд вирішив стягнути з відповідачки борг як в іноземній валюті, так і у гривневому еквіваленті.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром