Де і за скільки в Луцьку можна придбати ялинку та прикраси до неї

06 Грудня 2023, 13:47
Ялинковий ярмарок на проспекті Соборності 852
Ялинковий ярмарок на проспекті Соборності

Зимові свята вже розпочалися і на ринках Луцька почали продавати головну традиційну прикрасу нового року – ялинку. 

Скільки коштує вічнозелена красуня та святкові атрибути до неї, де купити ялинку із Закарпаття, а де продають лише штучні ялинки, які «букети» можуть замінити новорічну ялинку, дізнавалася кореспондентка Район.Луцьк.

На Завокзальному ринку поки продають виключно штучні ялинки. Продавці розповідають, що живих на ринку ще не бачили, мовляв, для них поки рано. За їхніми словами, зазвичай лісові ялинки продають біля входу на ринок, неподалік від зупинки. Штучні ялинки вдалося знайти як мінімум у трьох точках продажу. 

Штучні ялинки на Завокзальному ринку
Штучні ялинки на Завокзальному ринку

За таку ялинку, яка прикрашатиме свято не один рік, просять від 300 до 3 тисяч гривень. Все залежить від розміру та додаткових прикрас. Так, півтораметрова ялинка зі штучними шишками та імітацією снігу на гілках коштуватиме 2,5 тисячі гривень.

Штучні ялинки на будь-який смак та гаманець
Штучні ялинки на будь-який смак та гаманець

Штучна ялинка
Штучна ялинка

Крім того, на ринку можна знайти багато ялинкових прикрас на різний смак та гаманець. Ціна на них стартує від 20 гривень, а великий, розмальований шар коштуватиме не менше 130 гривень. За шість кульок у національних кольорах просять 105 гривень, а за великий набір із 140 іграшок доведеться заплатити не менше 350 – 400 гривень. Святкові світлодіодні гірлянди, якими можна прикрасити і приміщення, і вулицю коштують близько 400 гривень.

Ялинкові іграшки
Ялинкові іграшки

Якщо хочете заощадити на ялинкових прикрасах, варто пошукати їх у магазинах та супермаркетах. Там за набір з чотирьох шарів доведеться заплатити 50 – 60 гривень, а за семиметровий «дощик» – 15 гривень.

Ялинки із Закарпаття вдалося знайти на ялинковому ярмарку, який працює на проспекті Соборності. За справжню лісову красуню продавці просять від 150 до 600 гривень. Ціна залежить від розміру та виду рослини, сосни коштують трохи дешевше. Крім того, тут продають вічнозелені деревця у великих вазонах за 2 тисячі гривень. Таку ялинку можна посадити на власному подвір’ї.

Лісові красуні з ялинкового ярмарку
Лісові красуні з ялинкового ярмарку

Ялинки, які продають на проспекті Соборності
Ялинки, які продають на проспекті Соборност

Ялинковий ярмарок на проспекті Соборності
Ялинковий ярмарок на проспекті Соборност

На Північному ринку продають ялинки, вирощені у Волинській області. Однак продавець так і не зізнався, звідки саме привіз на продаж лісових красунь. На цьому ринку ціна на головну прикрасу свята стартує від 250 гривень.  

Ялинки, які продають на Північному ринку
Ялинки, які продають на Північному ринку

На Північному ринку продають ялинки з Волині
На Північному ринку продають ялинки з Волині

Тим, хто не хоче купувати велику ялинку, але хоче створити святкову атмосферу на роботі чи вдома, варто завітати у квіткові магазини. Там можна придбати композицію з ялинкових  гілочок, з шишками, вже прикрашену іграшками у плетеній корзинці та різдвяні віночки. Така композиція коштуватиме від 250 до 500 гривень.

Новорічні композиції
Новорічні композиції

Крім вже готових ялинкових «букетів», продавці створюють композиції під замовлення, але коштуватимуть вони дорожче.

Новорічні
Новорічні "букети"

Тож, якщо ви ще не встигли придбати головну прикрасу зимових свят, варто брати гаманець та вирушати за покупкою, адже до Нового року залишилося декілька тижнів.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024