Лучанка стажувалася у Японії за програмою «Місцеве самоврядування»

05 Грудня 2023, 17:06
Анна Вінцюк 519
Анна Вінцюк

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Анна Вінцюк взяла участь у навчальному візиті за програмою «Місцеве самоврядування». 

Організатор навчання — Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) в Токіо. Візит відбувся за сприяння Волинського регіонального відділення Асоціації міст України. У програмі, що тривала з 25 жовтня до 29 листопада, взяли участь 12 представників влад національного та місцевого рівнів із 10 країн: Україна, Молдова, Непал, Філіппіни, Замбія, Гана, В’єтнам, Куба, Сьєрра-Леоне та Південний Судан. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Навчання включало лекції від японських експертів, оглядові візити, презентації учасників до та після навчання, дискусії, групову роботу поміж учасниками.

Навчання охоплювало такі теми: міський і регіональний розвиток, озеленення на урбанізованих територіях, електронне врядування, освіта, підприємництво, туризм, культура, управління відходами, екологія та захист навколишнього середовища, протидія стихійним лихам, соціальний захист.

Під час лекцій японські експерти розповідали про післявоєнне відновлення Японії, адміністративну реформу, політичний устрій, кадрову політику, оподаткування, проведення закупівель в органах влади.

Програма передбачала візити до 10 муніципалітетів в Японії. Японські колеги ділились досягненнями, кращими практиками, а також проблемами та викликами, з якими стикались при впровадженні різних ініціатив.

В межах навчальної програми відбулися оглядові візити на сміттєспалювальний завод, у центр догляду за літніми людьми та на виставкові площі, переобладнані після проведення Олімпійських ігор, у місті Кото, Токіо, у музей забруднення та навколишнього середовища у місті Йоккаічі, музей під відкритим небом, школу, у місті Тачікава, Токіо, а також у інші установи місцевого підпорядкування Японії.

По завершенню навчальної програми учасники отримали два сертифікати: від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) та від Коледжу місцевої автономії у Токіо.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024