Депутат Луцькради розповів суду, як отримав поранення на Майдані

20 Квітня 2018, 07:39
Артем Запотоцький 3096
Артем Запотоцький

Депутат Луцької міської ради Артем Запотоцький свідчив проти «Беркуту» у Святошинському районному суді у Києві.

Луцького депутата таучасника Євромайдану допитали про те, яким чином він отримав травму, через яку зараз пересувається в інвалідному візку. Про це ідеться у сюжеті 5 каналу. 

Під час Революції гідності 20 лютого 2014 року Артем Запотоцький разом з активістами будував барикади біля Жовтневого палацу. Чоловік саме перебігав міст над вулицею Інститутською, коли близько 9 ранку куля влучила йому у спину і поранила хребет. Депутат розповів, як він впав на землю, відчув різкий біль та усвідомив, що не може рухатися. Його поранення напередодні відтворили зо допомогою слідчого експерименту, і з'ясували, що стріляти повинні були з боку Жовтневого палацу.

«Більше немає звідки. Влучити мені в спину по-іншому неможливо. І як рухалася куля… Я усвідомлюю: якщо був би інший кут, вона влучила би в мене і вийшла через серце», – розповідає Запотоцький.

Артема Запотоцького зафіксували фото- та відеокамери, які і передали на вивчення суду. Адвокати беркутівців стверджують, що це міг бути і рикошет, посилаючись на те, що експерт, який проводив балістичну експертизу, насправді не має права її проводити. 

Прокурори пояснюють, що куля майне непошкоджена, а це виключає можливість рикошету.

Куля має калібр 7,62×39 мм, який використовувала саме спецрота «Беркут», саме тими автоматами, які їм видали»", – наголошує прокурор відділу Департаменту спецрозслідувань ГПУ Яніс Сімонов.

24 квітня у суді знову допитуватимуть потерпілих. Їх залишилося ще 27. 

Читайте також: «Місто, яке не росте – вмирає», – Артем Запотоцький. ІНТЕРВ'Ю.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром