У Луцьку дружини загиблих воїнів малювали свої емоції

04 Грудня 2023, 12:20
Майстер-клас 626
Майстер-клас

Дружини загиблих військовослужбовців відвідали арттерапевтичний майстерклас в обласній бібліотеці для юнацтва у Луцьку.

Жінки малювали на картинах свої емоції, почуття та переживання. Майстерклас для дружин загиблих бійців провела художниця Ольга Росинчук із Нововолинська, розповіла Суспільному кураторка проєкту «MOLESKINE: територія творчих» Валентина Романишена.

У рамах проєкту вже відбулось шість зустрічей з дружинами загиблих бійців.

27-річна Інна Маковецька прийшла на захід разом із маленькою донечкою. Жінка говорить, її чоловік Іван Маковецький загинув у травні минулого року, так і не побачивши дитину. Він був гранатометником.

«За сім днів до загибелі ми дізналися, що у нас буде донечка, і він тоді назвав її Уляною. З дитиною мені хочеться посміятися, побавитися, а у мене немає емоцій. В психотерапії застосовується багато арттехнік, і малювання – це одне із видів, яке може їх викликати», — говорить жінка.

Чоловік Альони Вітко – 30-річний Павло Вітко загинув п’ять місяців тому у селищі Ямпіль на Донеччині.

«Якби не синочок, я б тут не була напевно. Зараз такий період, що він навчився ходити, бігати, танцювати, то немає коли сумувати. Лише зараз приходить усвідомлення, що чоловік загинув і його більше не буде», — розповідає Альона Вітко.

Арттерапевтичну зустріч також відвідала кураторка волинської спілки дружин загиблих військових «Ми разом» Світлана Козачук. Вона говорить, що нині у спільноті орієнтовно 65 жінок і для них такі заходи важливі.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024