Лучанин з еміграції розповів міській владі, як треба звітуватися

15 Березня 2016, 18:08
1854 Джерело: facebook.com

Наш земляк пояснив, якими повинні бути стосунки влади і жителів міста на прикладі Ізраїлю, показавши звіт тамтешньої влади перед жителями.

Такий допис опублікував у Facebook лучанин Max Fraierman, який проживає в ізраїльському місті  Рішон ле Ціон.

Як виявляється, він отримав поштою буклет від міської влади, як і всі інші жителі міста. У ньому чітко розписано, куди йдуть всі податки (причому немаленькі), які сплачують мешканці. На думку лучанина, наша влада повинна звернути увагу на те, як повинна виглядати звітність обранців перед громадою.

«Я зумисне роблю цей допис українською. Хотілось би, щоб за допомогою моїх друзів та читачів в Україні він поширився саме в україномовному сегменті мережі, а можливо і був помічений представниками владних структур хоча б мого рідного Луцька. Тому що саме таким я бачу правильний діалог влади з людьми і приблизно так, на мою думку, повинна виглядати звітність обранців перед громадою», - описує лучанин причину написання допису українською.

«Перед вами - буклет, що я отримав поштою від міської влади, як і усі інші мешканці міста. У ньому - звіт про використання моїх грошей-податків, що формують міський бюджет. Під кожним фото ви знайдете опис з вибірковим перекладом. Ознайомлюйтесь.

Розуміючи можливу позицію представників влади, хочу зазначити: ми платимо дуже немаленькі податки і бюджет отримує чималенькі надходження. Але обрані нами можновладці чітко усвідомлюють свої зобов'язання і відповідальність. Розуміють, що ми не будемо мовчки дивитись, як наші гроші осідають у чиїхось кишенях.

Це ознака здорового суспільства - усвідомлення своєї вартості, своїх прав та обов'язків. У країні, де я зараз живу, за ґрати може потрапити чиновник будь-якого рівня. Зокрема, наш колишній президент зараз відбуває своє ув'язнення. Так, тут теж є свої корупційні схеми, не без того. Але місцеві корупціонери перш за все пам'ятають - слід виконувати свої робочі обов'язки та забезпечувати гідний рівень життя городян. Та й протидія корупції тут теж на досить високому рівні.

Я мрію про те, щоб українське суспільство вирвалось з цього замкненого кругу. Щоб громадяни отримували належні "білі" зарплати, платили з них адекватні податки і могли очікувати сумлінного виконання своїх обов'язків владою та її поважного відношення до себе у відповідь. Цікаво, як скоро до цього прийде моя багатостраждальна Батьківщина?..

P.S. ДОВІДКА: Місто, про яке йде мова - Рішон ле Ціон, засноване у 1882 році. Населення - майже 250 тис. чол. Знаходиться у центрі країни, у 12 км. від Тель-Авіву. Четверте за розмірами та "наймолодше" за середнім віком мешканців (33р.) місто Держави Ізраїль», - написав наш земляк.















 

Коментарі
16 Березня 2016, 11:39
молодець максим-він завжди переймається проблемамиміста-тільки тут нічого не зрушиш-а шкода!!!!!!!!!!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром