ЦРУшники розповіли, як влада повинна працювати з атовцями

19 Квітня 2018, 17:30
Волинська організація ЦРУ 1573
Волинська організація ЦРУ

Експерти Волинського «Центру розвитку урядування» зауважили, що нинішній «укропівській» владі потрібно більше уваги приділяти проблемам атовців.

Повідомили вони про це на прес-конференції ЦРУ у четвер, 19 квітня.

Експерти Сергій Григоренко, Тарас Яковлев і Юрій Моклиця зауважили, що влада повинна у травні 2018 року на сесії міськради збільшити фінансування Комплексної програми підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців ЗСУ, які брали участь в АТО на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають в місті Луцьку на 25% (+15%, щоб повернутися до обсягу фінансування у 2017 році та +10% росту бюджету міста у 2018 році) до 6 мільйонів 190 тисяч гривень.

Окрім того, порекомендували, аби влада міста Луцька звітувалася перед представниками атовців про хід виконання профільних програм. Звіт варто проводити публічно, відкрито, із залученням ЗМІ раз на квартал.

Також експерти рекомендують «укропівській» більшості у травні 2018 року внести зміни в Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, виключивши з неї представників СБУ, прокуратури, поліції, кадрових офіцерів ЗСУ, та передбачити фінансування Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій відповідно до рішення міської ради в розмірі 50% від надходжень коштів пайової участі в розвиток  інфраструктури, тобто, не менше 7,5 мільйонів грвень на 2018 рік.

Крім того, владі міста порадили нарешті передбачити в бюджеті міста кошти на будівництво реабілітаційного центру для атовців, і залучити кошти державного бюджету за допомогою народного депутата України Ігоря Лапіна й розпочати створення центру.

Читайте також: Реабілітація атовців у Луцьку – під питанням

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром