Kermi, як і BMW, – якість настільки висока, що можна зрівняти з елітним автомобілем

19 Квітня 2018, 14:40
Kermi - це найвища якість! 3942
Kermi - це найвища якість!

Сучасні системи опалення є невід’ємною частиною будь-якого будівельного проекту. І питання не лише в тому, де поставити котел, чи покласти теплу підлогу, а й який радіатор встановити у приміщенні.

Секретами вибору і встановлення якісних радіаторів опалення, а також власним досвідом роботи у цій сфері, поділився регіональний менеджер з розвитку компанії «Kermi GmbH»  Станіслав Опалінський, повідомив сайт «Перший».

Саме ця компанія виробляє та постачає по усьому світу високоякісні німецькі радіатори «Kermi GmbH», які з 90-х років імпортуються і користуються попитом на українському ринку опалювальних приладів.

А загалом історія виробництва продукції Kermi сягає понад 50 років (з 1960 року).

Регіональний менеджер з розвитку компанії «Kermi GmbH»  Станіслав Опалінський
Регіональний менеджер з розвитку компанії «Kermi GmbH» Станіслав Опалінський

– Що таке радіатори Kermi?

– Може дещо нескромно, зате відверто: радіатори Kermi – це найкращі радіатори в світі. Це торгова марка, брендова лінія опалювального обладнання, яку випускає  всесвітньо відома компанія Kermi GmbH. Ми не просто продаємо прилади європейського виробництва, наш продукт – виконаний та сертифікований за європейськими стандартами. Сам радіатор складається з двох гріючих панелей і конвекційної частини. На сьогодні бренд вже працює на нас, адже радіатори Kermi знають всі, хто так чи інакше «в темі» опалювальних систем та обладнання.

Нещодавно ми підписались на співпрацю з Будівельною компанією «Інвестор» і вже завезли першу партію новеньких радіаторів для встановлення у ЖК «Юпітер» та ЖК «Супернова». Думаю, фахівці відзначать, що якщо в квартирі стоїть Kermi, то це класно і технічно грамотно! Раніше люди як ставились – батарея, та й батарея. Але зараз всі враховують інженерію та енергозбереження, зважають на якість та виробника котлів, радіаторів, трубопроводів, підбирають які краще поставити термоголовки.

– Де виробляють радіатори Kermi?

– Всі радіатори Kermi виробляють у Німеччині, в місті Платтлінг у Нижній Баварії. Це нове, сучасне, масштабне виробництво. Це не просто – купили стару лінію, реставрували і запустили виробництво. Усі сталеві радіатори виготовляються на новому сучасному обладнанні. Також у нас є ще завод у Чехії, де виготовляються не лише підлогові конвектори, а й різного роду дизайнерські радіатори та стильні дизайнерські рушникосушки.

Заводи у Німеччині і Чехії
Заводи у Німеччині і Чехії

– Розкажіть детальніше про асортимент.

– У нас дуже великий асортимент нагрівальних приладів. Компанія Kermi, яка є одним з найпотужніших виробників опалювальних приладів у Європі, виготовляє не лише стальні панельні радіатори, а також підлогові та компактні конвектори, теплові стінки різної конфігурації, трубчасті радіатори, рушникосушки, дизайн-радіатори та комплексні системи теплих підлог з інтеграцією в Smart Home. Тобто компанія Kermi спроможна знайти рішення по нагрівальним приладам від підлоги до стелі.

– Тобто можна підібрати та замовити радіатор не лише стандартних розмірів, а й за індивідуальним проектом?

– Kermi забезпечує широкий діапазон розмірів радіаторів, як горизонтальних, так і вертикальних. Окрім цього, наявні варіанти кутових радіаторів, теплових стінок та секційних радіаторів.

Чим ми відрізняємося від інших багатьох виробників радіаторів, так це тим, що розмірна лінійка у нас найбільш широка. У нас є як найнижчі – від 20 сантиметрів, і аж до 90 висотою. Є як горизонтальні, так і вертикальні, аж до 3 метрів довжиною.

Усе залежить від поставленого завдання, і який радіатор потрібен по дизайну. Скажу, що опалювальна лінійка радіаторів покриває будь-які запити клієнтів. Щодо кутових, то це зазвичай нестандартні радіатори. Фактично, за вашим кресленням, можна зробити під замовлення будь-який радіатор. І навіть в перламутровому кольорі, якщо є така необхідність.

Різноманіття продукції Kermi
Різноманіття продукції Kermi

– Ви зауважили за перламутровий колір, тобто є можливість підібрати колір радіатора чи опалювальної стінки, аби вони гармонійно вписувались в інтер’єр?

– Так. У нас велика палітра кольорів – ми можемо виготовити радіатори у будь-якому тоні кольорової палітри RAL. Разом з тим, компанія Kermi має власну розкладку кольорів, тож радіатори можна виготовити практично у будь-якому кольорі, навіть якщо відтінку немає в стандартній палітрі згідно замовлення клієнта, з блиском чи ефектом рельєфу. Не менш важливим є момент з фарбуванням. На відміну від деяких дешевих виробників такого ж обладнання, у нас радіатори окремо очищуються та ґрунтуються, що дозволяє зберегти виріб на 10 і 20 років. Лише після цього наноситься двошарова порошкова фарба, яка піддається термічній обробці.

– Це якесь особливе покриття?

– Сама фарба у нас є екологічно чиста, адже вона при нагріванні приладу не виділяє неприємних запахів і токсинів. Фарба надходить від європейського виробника з сертифікатом якості, але на заводі її перевіряють повторно, аби вона не шкодила здоров’ю.

Це своєрідні тонкощі німецького виробництва, де дуже педантично ставляться до цього. Тому щодо якості фарбування скажу так: радіатори Kermi, як і BMW, – якість фарбування настільки висока, що можна зрівняти з елітним автомобілем.

– Наскільки фарбування радіаторів Kermi витривале до вицвітання? Адже часто можна побачити, як білий колір за кілька років стає жовтим і навіть бурим…

– Виробник забезпечує максимальний рівень якості покраски. Фарба не вигорає і не жовтіє впродовж довгого часу, вона однорідна і не має потьоків. Зауважу, що радіатори Kermi після виробництва відразу потрапляють на лінію підготовки та покраски, аби запобігти утворенню корозії. Лінія фарбування автоматизована, що виключає людський фактор. Там лише лінія підготовки до покраски, де радіатори після зборки і зварювання миються та знежирюються – близько 150 метрів.

– Чим особливі радіатори Kermi?

– Радіатори Kermi вирізняє на ринку аналогічних приладів унікальна система обігріву – технологія  TERM-X2, яка забезпечує високу енергоефективність. Весь секрет – у використанні променистого опалення: спочатку гріє передня панель, а потім – задня. Відповідно це нам дає ефект схожий за принципом дії на сонце.

Коли повітря ще не нагрілось – вже нагріваються предмети навколо. Спочатку ми відчуваємо променисте тепло, допоки ще не прогрівся повністю радіатор і не відбулась конвекція повітря в приміщенні – ти вже сидиш і грієшся. Я б назвав це комфортом.

Технологія  TERM-X2
Технологія TERM-X2

Дуже приємно, що є такі прогресивні будівельні компанії, які в першу чергу дивляться на якість та надійність обладнання, а не на ціну. Адже важливо саме те почуття комфорту, яке ми даємо своїм клієнтам. Тому, можу щиро порадіти, що майбутні мешканці ЖК «Юпітер» та ЖК «Супернова» матимуть у своїх оселях радіатори опалення Kermi.

– Як саме технологія TERM-X2 допомагає зменшити втрати тепла?

– Експерти відзначають, що завдяки такій технології, приміщення швидше прогрівається на 25%. Також зауважу за те, що у нас радіатори переважно ставлять біля зовнішньої стіни. За програмою збереження енергії всіх вчать, що треба наклеїти тепловідбиваючий екран, аби зекономити те саме променисте тепло, яке фактично гріє стінку. В той же час, наша технологія TERM-X2 дозволяє зменшити оці передчасні втрати тепла «в стінку».

Натомість у нас є дуже практичне рішення навіть для тих осель, де є панорамне вікно – до радіаторів Kermi можна підібрати необхідний за розмірами та типом екран, та ще й – естетично гарний. Хоча в Європі вже давно ніхто не клеїть цих екранів. Тож у німців є просте рішення – окремий екран, який прикріплюється на задню стінку і який не заважає тепловіддачі.

– Саме за рахунок цього радіатори Kermi є одними з найдорожчих серед інших приладів опалення на українському ринку?

– Певно радіатор Kermi найдорожчий радіатор не лише на ринку України, а й на європейському ринку також. Це дійсно найдорожчий бренд серед опалювальних приладів. Чому? Бо це – гарантована якість.

Станіслав Опалінський під час навчання у БК «Інвестор»
Станіслав Опалінський під час навчання у БК «Інвестор»

Радіатори Kermi проходять перевірку на кожному етапі виробництва, починаючи від поставок листового металу, який теж європейського виробництва, до штампування деталей та якості зварювання.

Кожен прилад підключається і перевіряється на герметичність. Тому головна причина високої ціни – це контроль якості виробів і запас міцності. А це є гарантією того, що радіатор довго буде віддавати тепло і приносити комфорт та затишок у вашу оселю.

– За скільки часу після замовлення радіатори вже можуть бути доставлені замовнику?

– Якщо радіатор стандартний – то виробництво складає до 10 днів, плюс ще тиждень на логістику та саму доставку. Часто буває, що стандартні розміри радіаторів вже є на складі в Німеччині, тож вони можуть бути привезені значно швидше. Якщо ж це індивідуальне замовлення, то процес виробництва може складати до 6 тижнів. Адже тут важливо не лише виготовити радіатор за потрібними розмірами та обраного виду, а й покрити необхідним кольором та провести усі необхідні випробування на витримку і придатність до роботи.

Зауважу, що ексклюзивні радіатори, як і всі інші, проходять посилений контроль якості. Адже попри унікальність дизайну, він повинен виконувати свою безпосередню функцію – належно опалювати приміщення і бути безпечним у використанні.

– Які етапи контролю якості проходять радіатори Kermi?

– На виробництві, аби кожен радіатор був належної якості, він першочергово перевіряється по тиску. У ванну занурюється радіатор і випробовується повітрям під тиском у 13 атмосфер. Це гарантує те, що він буде працювати при тиску в 10 атмосфер.

Можливо, комусь це здасться грою цифр, адже максимальний тиск системи опалення з закритим контуром в квартирі чи приватному будинку – це 3 атмосфери. Тим не менше, експерти на виробництві перевіряють те, як прилади ведуть себе при термічному розширенні і значному підвищенні тиску.

Окрім цього, фактично з кожної виробничої лінії за зміну знімається один радіатор і в спеціальних камерах накачується до повного розриву. А це десь 25-26 атмосфер. Хоча в реальному житті в опалювальних системах такого тиску взагалі не буває, та запас витривалості цих приладів дуже високий.

– Яка потужність таких радіаторів та рівень енергозбереження?

– Опалювальні прилади Kermi дають реальну потужність, яку заявляє виробник і яка вказана у каталогах. В залежності від розміру, потужність радіатора – від 0,1 до 12,5 кВт. Досить часто, якщо приміщення деякий час не опалюється, то після включення ще довго треба чекати, поки воно прогріється.

З радіаторами Kermi цей процес відбувається на 25% швидше, а відповідно – цє значна економія по затраті енергоносіїв. Фактично радіатори Kermi дають близько 11% енергозбереження при використанні газу, електрики чи навіть дров. Це 6% завдяки нашій технології TERM-X2, а ще 5% - забезпечується вмонтрованим термостатичним вентилем з попередньою настройкою.

Термостатичні вентилі
Термостатичні вентилі

– До яких систем опалення найкраще підходять радіатори Kermi?

– Закрита система опалення – це найбільш ідеальний варіант для встановлення радіаторів Kermi. Головне, щоб система була правильно запущена монтажником, щоб вона була не заповітрена і аби вона була заповнена водою нормальної якості.

Їх можна встановлювати у будинках, де стоять індивідуальні теплові пункти та індивідуальні котельні. Здебільшого, коли будинок підключений до централізованого опалення – в літній період року з системи спукається теплоносій (вода) для проведення профілактично-ремонтних робіт, а довготривале перебування сталевого радіатора без води призводить до окиснення металу (ржавіння). Адже у місті бувають різні перепади і це впливає на експлуатацію приладів. Але якщо система закрита – то таких питань не виникає.

– Варіанти підключення – наскільки це важко?

– Можна обрати кілька варіантів підключення: як бокове, так і нижнє, та навіть з нижнім підключенням по середині. Досить часто в новобудовах власники хочуть замінити котел та радіатори і поставити власні, більш потужні.

Підключення радіаторів до системи опалення досить просте, та варто, щоб це робив фахівець
Підключення радіаторів до системи опалення досить просте, та варто, щоб це робив фахівець

Для того, щоб системи працювали правильно та енергоефективно, на радіаторі встановлюють термостатичні вентилі, які дають можливість зонального керування опаленням у помешканні. В радіаторах Kermi з нижнім підключенням встановлюються термостатичні вентилі німецького виробника Oventrop.

Навіть згідно Державних будівельних норм та вимог з енергозбереження необхідно встановлювати на радіаторах вентилі з термостатичними головками. Це локальне перекриття теплоносія. Тобто нагріло – виключилась батарея. Тільки остигло приміщення – термоголовка автоматично включила нагрів батареї.

– Тобто при необхідності можна повністю вимкнути один радіатор в помешканні?

– Як спеціаліст по цій техніці, я не рекомендую повністю перекривати радіатори. Власник може встановити термоголовку не на повне закриття, а на сніжинку – захист від замерзання, підтримку підігріву приміщення.

Зауважу, що без теплоносія радіатор не можна залишати більше, ніж на 15 діб. Бо після того, як всередині була волога, а його ніхто не буде там сушити… через 15 днів під дією повітря починають відбуватися невідворотні процеси окислення металу і корозія.

Якщо ж вам необхідно демонтувати радіатор, то краще просто перекрити кран і зняти радіатор разом з водою. Це дуже важливо. Якщо все ж таки злили воду, то протягом тижня варто його встановити та заповнити знову. Радіатори Kermi все життя повинні бути в системі.

Станіслав Опалінський розповідає про особливості підключення радіаторів Kermi
Станіслав Опалінський розповідає про особливості підключення радіаторів Kermi

– Наскільки радіатори Kermi прості і безпечні у використанні?

– Радіатори Kermi можна встановлювати ще до ремонту. Вони приходять у спеціальній заводській упаковці, тож монтажникам не потрібно знімати її а лише розпакувати місця для кріплення. Після цього, радіатори спокійно вішаються на стіну.

Це дає змогу обігрівати приміщення, аби швидше сохла шпаклівка, шпалери і фарба. Але в той же час – ви можете не боятися, що опалювальне обладнання вимастять фарбою чи забризкають розчином. Після завершення ремонту власнику залишиться лише зняти основну частину упаковки – усе чистеньке і гарненьке.

Кріплення радіаторів теж дуже просте та зручне: радіатор легко надягається на петлі монтажної планки. Однак, між кріпленням і власне панеллю радіатора ставиться додаткова вставка, для того, щоб метал не контактував з іншим металом.

Кріплення радіатора
Кріплення радіатора
Монтажна планка
Монтажна планка

При нагріванні та охолодженні радіатора досить часто з’являються характерні поскрипування, адже метал має здатність розширюватися, що провокує появу шумів. Часто клієнти розповідають що ставили якісь радіатори і вночі прокидались від того, що шось шумить. 

А насправді це просто нагрівався або ж охолоджувався метал приладу, від чого з’являлись такі побічні звуки. Для того, щоб усунути такий недолік – Kermi пропонує достатньо просту застібку для кріплення з пластмасовою вставкою, яка не дасть вашому радіатору шуміти.

Зауважу, що радіатори досить легко мити, адже бокові кришки та решітка просто знімаються при відкритті бокового  фіксатора. Тож ви легко можете відкрити радіатор і протерти його не лише ззовні, але й зсередини.  Все робиться без викруток, і кожна господиня в домі, а українські жінки люблять чистоту, можуть самотужки провести чистку радіатора.

Радіатори легко мити
Радіатори легко мити

– Нестандартні рішення – наскільки дизайнерський підхід є практичним у побуті?

– Останнім часом можна почути від багатьох замовників, що вони не хочуть, аби в оселі було видно радіатор, однак будинок чи квартиру потрібно-таки опалювати. Для цього у нас є нестандартні рішення – внутрішньопідлогові конвектори. Це ідеально підходить для приміщень з великим заскленням. Вони є різних форм, видів, потужностей та кольорів. Це індивідуальне рішення. 

Відзначу, що останнім часом набирають популярності трубчасті та інші нестандартні радіатори.  Це прилади, які дають хороший комфорт і дуже цікаві у виконанні. Тож у нашому асортименті і стандартні рушникосушки, та просто фантастичні і футуристичні моделі. Скажу просто – будь-який опалювальний прилад, який хто-небудь десь бачив – він у нас є.

Станіслав Опалінський показує варіанти індивідуальних рішень при виборі радіаторів
Станіслав Опалінський показує варіанти індивідуальних рішень при виборі радіаторів

– А який гарантійний термін радіаторів Kermi?

– Загалом гарантія – 10 років. Щоправда, у нас специфічна гарантія, адже разом із гарантійним терміном у нас діє страхування шкоди, завданої життю та здоров’ю, та шкоди, завданої майну, третіх осіб. Kermi фактично страхує своїх клієнтів від ймовірних наслідків і, якщо з вини виробника радіатор вийде з ладу, то всі завдані збитки покриває страховка.

Гарантія поширюється на всі прилади Kermi, які змонтовані в закритій системі опалення. Виробник відповідає за якість і належну роботу своїх приладів. Тим не менше, такі випадки покриваються Швейцарською страховою компанією, і це вже включено в нашу гарантію на радіатори. Щоправда, досі такого у нас в Україні ще не траплялось за стільки років. Бо це дійсно надійні та якісні радіатори.

Еля КОРОТИНСЬКА 

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром