У Липинах люди вийшли на акцію протесту, щоб домогтися зменшення транспортного потоку на своїй вулиці

30 Листопада 2023, 16:21
Протест у Липинах 467
Протест у Липинах

У селі Липини Підгайцівської громади жителі будинків на вулиці Івана Богуна вийшли на мітинг задля того, щоб повпливати на зменшення потоку автівок на їхній вулиці.

Як розповів мешканець будинку на вулиці Івана Богуна Вʼячеслав Перлов, на момент проектування вулиці ніхто з жителів села не розраховув на те, що по їхній вулиці будуть їздити вантажівки. Це сталося після того як зробили односторонній рух на іншій вулиці села – вулиці Максима Кривоноса. Про це пише  ВСН.

Зазначається, що вулиця Івана Богуна спроектована та збудована за власні кошти мешканців для облаштування невеликої кількості автомобілів. Через те, що там побільшало важких транспортних засобів, які туди їздять, навантаження на дорожнє покриття збільшилось, що призводить до його швидкого зносу та пошкодження.

Жителі села Липини вже не вперше збираються для того, щоб вирішити це питання. Раніше по вулиці Кривоноса був двосторонній рух, кудою йшов весь трафік, тобто це була спеціальна вулиця для проїзду.

«Ходять чутки, що якась зацікавлена особа не хоче, щоб по вулиці Максима Кривоноса був великий рух, оскільки ця особа там живе», – додав Вʼячеслав Перлов. 

Вчергове зібравшись, мешканці будинків по вулиці Івана Богуна написали колективне звернення до Підгайцівської сільради, щоб вирішити питання зменшення потоку руху на їхній вулиці.

Тепре на вулиці Івана Богуна побільшало автівок, тож там часто утворюються затори. Окрім цього, тут проживає багато дітей, які тепер не можуть безпечно перебувати на вулиці. 

Люди закликали розглянути можливість обмеження руху транспорту  вулицею Івана Богуна.

«Ми не проти, нехай їздять всі, хто бажає, але дорога на нашій вулиці дуже хороша, тому водії часто перевищують швидкість. Що є для усіх небезпечно, зокрема для дітей. Просимо зробити обʼїздну вулицю, повісити якийсь знак, що на нашій вулиці проїздна частина буде направлена за межами цього масиву. Бо якщо так продовжать їздити вантажівки, то дороги вже не буде», – зазначив мешканець села Липини Олександр Кащук.

Окрім цього, є ще одна проблема, додав Олександр Кащук: на вулиці Андрузькій  поставили обмеження у вигляді стовпчиків, а оскільки наразі на вулиці Максима Кривоноса триває ремонт, де все повністю перекрито, то виїжджати немає кудою.

«Я пропоную зняти ті стовпчики і направити рух поки що по вулиці Андрузькій, так люди виїжджатимуть прямо на вулицю Єршова, але жителям по вулиці Андрузькій це не сподобається. Мала б тут якась схема і перед там, як робити ремонт, треба було робити якусь запасну, тимчасову дорогу», — додав мешканець села Липини.

До слова, житель села Липини Володимир Гвоздик розповів, що з самого початку дорогу на вулиці Максима Кривоноса робили за кошти обласного бюджету з метою зʼєднати Луцьк та село Липини. 

В кінцевому результаті жителі села Липини вирішили зібратися в пʼятницю, 1 грудня о 18:00 в будинку культури села Липини. Долучитися до зібрання запросили представників ОТГ, а також депутатів громади. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024