«Не вбивайте наших тварин!»: крик душі працівників луцького зоопарку

18 Квітня 2018, 17:43
Не годуйте тварин! 10511
Не годуйте тварин!

Лучани свідомо несуть до вольєрів тварин у місцевому зоопарку хліб, папір, гнилі овочі і навіть цигарки.

Такий допис опублікували на сторінці зоопарку у Facebook.

Працівники благають не вбивати тварин і годувати їх тільки тими продуктами, які їм можна вживати. А також просять всіх небайдужих робити зауваження таким особам і запобігати смертям беззахисних тваринок.

Далі допис публікуємо без змін.

«У такий гарний сонячний день хотілося б поділити тут із вами радістю від якогось нашого чергового маленького досягнення. Або, наприклад, поставити світлини процесу озеленення зоопарку. Чи ж запросити на гостину у зв'язку із поповненням у хвостатій чи вухатій родині. Але…

Сьогодні не про це. Нині - про те, що гарна погода спровокувала збільшення кількості відвідувачів у зоо. Але замість тішитися з цього приводу, бо, відповідно, у нас з'являться кошти на облаштування кращих умов нашим тваринкам або поповнення колекції, ми обдумуємо стратегію покращення оберігання наших підопічних від деяких наших гостей.

100500 інформаційних табличок, просвітницька робота на касах, при вході у зоопарк, з вуст працівників комунального підприємства та волонтерів - як горохом об стіну, бо «Я ж заплатив! Я ж маю право годувати!»

Шановні гості! Наші тварини мають достатню кількість їжі - але тієї, яка призначена лише їм. Хлібо-булочні вироби, капуста, папір, брудні-гнилі овочі-фрукти їжте, будь ласка, самі. Бо саме надто «чуйні» відвідувачі - причина загибелі нашої альпаки влітку минулого року. Ми оприлюднювали документи з її розтину. А доступною кожному мовою пояснюємо - тварина загинула після надто насичених вихідних, отримавши безліч мучних виробів саме з рук сторонніх. У шлунку вони, не перетравившись, утворили таку особі майже каменюку. Медикаметозно її вивести з організму виявилося неможливим. Оперативних втручань таким тваринам у нас (як і в інших зоопарках чи клініках в Україні) не роблять. Тож її смерть у страшних муках - на совісті таких «гостей» зоопарку.

Після кожних вихідних маємо зростання розладів травлення у тварин. Не раз бували патові ситуації, коли їх дивом виходжували. Та що там казати: минулі субота-неділя - жуйки, немита морква, гнилі яблука, печиво у левів, хліб - чи не у всіх вольєрах, учора до цього всього - цигарки у мавп-капуцинів, сьогодні на додачу - наші вхідні квитки у рисі (а вона - за подвійними гратами й огороджувальним парканом!).

Вкотре просимо вас - НЕ ВБИВАЙТЕ наших тварин! Ми не маємо змоги поставити доглядальника біля кожного вольєру, не маємо права штрафувати порушника та заборонити йому вхід на територію зоопарку назавжди. Але ми любимо своїх підопічних. І повірте: це дуже страшно - витирати сльози тварині, що корчиться від болю, і ридати над нею, будучи безсилим зменшити її страждання. А таке було вже не раз в усіх наших співробітників. І хоч як це звучить, але правда така, що дуже багато справ ми намагаємося зробити вранці, у вільній від напливу візитерів час, аби вдень стерегти життя й безпеку тварин.

Тому просимо всіх свідомих відвідувачів стати нашими волонтерами і, уздрівши порушника правил перебування у зоопарку, робити зауваження та запобігати хворобам і смертям беззахисних тварин. Бо лише разом ми сила, здатна не лише перетворити зоопарк на місце найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста, а й запобігти заподіянню шкоди тваринам та проявам дивіантної поведінки неадекватних осіб!»

Також на сторінці звіринця опублікували відео зі сторінки відвідувачки, яка лякала тварин, бризкаючи на них водою:

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром