Лучани бігли крос, щоб привернути увагу до проблем насильства

27 Листопада 2023, 10:32
Забіг на луцькому стадіоні 488
Забіг на луцькому стадіоні

Луцьк доєднався до міжнародної акції «16 днів проти насильства». 

Її мета — збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати. На стадіоні гімназії №20 силами управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення організували символічний забіг. Він відбувався у три етапи: першими виходили на старт діти до 11 років, потім ті, кому було 15, далі — дорослі. Про це йдеться на сайті Луцькради.

Забіг був організований таким чином, що взяти участь у ньому міг кожен охочий: спортсмен, мешканець громади, волонтер, держслужбовець. Загалом на свято спорту завітало кількасот охочих. Представники служби надзвичайних ситуацій розповідали дітворі про свої робочі будні з розмінування деокупованих територій, демонстрували реманент, з яким працюють, і навіть пригощали учасників забігу кулішем і чаєм.

За словами начальниці управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліни Галан, кількість присутніх на акції попри холодну погоду — свідчення солідарного прояву небайдужості українців один до одного. Також це метод донесення інформації про способи допомоги постраждалим від насильства. Бо фізичне і психологічне здоров'я — запорука успішної життєдіяльності людини.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024