У луцькому ліцеї облаштували новітню систему очищення води

24 Листопада 2023, 10:48
Фото ілюстративне 648
Фото ілюстративне

«Луцькводоканал» облаштував новітню систему очищення води та питні фонтанчики із чистою високоякісною водою у Луцькому ліцеї №22. 

Проєкт реалізували вперше у Луцькій громаді. Про це інформує пресслужба підприємства. 

«У Луцьку питна вода від КП «Луцькводоканал» відповідає усім санітарним вимогам якості та безпеки. Однак якщо вести мову про якість питної води для дітей, то варто врахувати, що вона має бути спеціально очищеною, збалансованою за своїм мінеральним складом, сприятливою для формування здорового організму і завжди доступною для пиття при першій потребі дитини», – йдеться у публікації. 

Станція питної води, облаштована у ліцеї №22, забезпечує доочищення водопровідної води до рівня високоякісної питної води, яка відповідає нормам ДСанПІН і є безпечною та корисною для здоров’я. Очищена вода подається не лише у питні фонтанчики, але і до харчоблока.

Така вода додатково очищується від механічних домішок – мулу, іржі, окалини – на спеціальному високопродуктивному картриджі з поліпропіленового волокна. Здійснюється видалення хлору, сторонніх запахів та присмаків, органічних речовин. Вода позбавляється від усіх шкідливих домішок і при цьому зберігає корисні мінерали, в тому числі кальцій, а також проходить через шар високоякісного активованого вугілля для покращення смаку. Також завдяки високоякісній системі ультрафіолетового знезаражування здійснюється захист від бактерій та вірусів.

Підприємство реалізувало пілотний проєкт з встановлення питних фонтанчиків і системи очищення води в харчоблоці ліцею №22. Воно також здійснюватиме постійний моніторинг якості очищеної води і її відповідності вимогам безпеки. Лабораторія підприємства зможе щоквартально відбирати показники води, відстежувати роботу фільтрів.

«Ми підійшли до реалізації проєкту комплексно і детально, створивши дітям комфортні й безпечні умови для пиття, – зазначає керівник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк. – Діти споживають воду безконтактно, а отже цілком безпечно, вони дуже позитивно сприймають креативне оформлення питної зони, де є навіть тематичне графіті. Сучасні діти звикають до якості й інновацій, тому такий підхід їм до вподоби. А черги до фонтанчиків і постійне споживання дітьми й учителями води в великих обсягах підтверджують, наскільки цей підхід ефективний і потрібний».

Якщо серед батьків і учнів шкіл з’явиться запит на облаштування питних фонтанчиків і систем очищення води в інших школах Луцька, то КП «Луцькводоканал» готове брати на себе відповідальність і знаходити шляхи для реалізації проєкту, щоб він став загальноміським.

Облаштування комплексу з питних фонтанчиків і очищення води в ліцеї вартувало з усіма роботами «під ключ» близько 180 тисяч гривень на одному об’єкті. Це – кошти підприємства, а також підтримка меценатів.

Читайте такожЛовили Єнота і боролися з фейками: учні Луцького ліцею №24 зіграли в антифейкову інтелектуальну гру

 

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024