У Луцьку відбудеться забіг, щоб привернути увагу до злочинів насильства з боку російських військових

22 Листопада 2023, 13:29
Фото ілюстративне 425
Фото ілюстративне

Лучани можуть долучитися до забігу «Acting for survivors» у межах міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства».

Головною метою проведення забігу є привернення уваги до злочинів насильства з боку військових Російської Федерації. Він відбудеться 26 листопада на стадіоні гімназії №20, що на вулиці Шота Руставелі, 11. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з війною в Україні. Також це спосіб донесення інформації про способи допомоги постраждалим – наявні соціальні та спеціалізовані сервіси. Він також підкреслює важливість фізичного та психічного здоров'я для повноцінного життя та реалізації власного потенціалу.

Забіг організований таким чином, що взяти участь може кожний охочий: спортсмени, мешканці громади, представники гуманітарних місій, установ ООН, громадських організацій, державних органів, місцевого самоврядування.

Починаючи з 1991 року, тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більше ніж 100 країн світу щорічно активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати.

Спільне проведення Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» у форматі забігу є солідарним проявом небайдужості учасників/ць до осіб, які пережили і досі переживають травматичний досвід, та заохоченням до турботи про ментальне й фізичне здоров’я як основні складові повноцінної здорової життєдіяльності людини.

В Україні, з початком повномаштабного військового вторгнення питання проявів насильства набуло нового жахливого змісту пов’язаного зі зростанням виявлення випадків сексуального насильства пов’язаного з війною.

Реєстарція для участі за посиланням.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024