Плавлений сир: чи корисно для організму

22 Листопада 2023, 11:24
Плавлений сир РЕКЛАМА 341
Плавлений сир

Асортимент сиру в нашій країні вражає: покупцям доступні сотні різновидів продукції. 

Плавлений сир купити завжди можна на сайті novus.online. Ми любимо намазувати плавнений сир і на сендвічі дітям в школу, і на домашні бургери, і додавати в салати з тертим вареним буряком чи яйцями. Але чи корисно давати саме плавлений сир дітям і споживати дорослим?

Плавлений сир: користь та шкода

Цей молочний продукт не тільки смачний, але й справді несе користь для організму. В склад входить:

  • вітамін D, який захищає організм від інфекцій;
  • вітамін Е, що необхідний для роботи серця;
  • вітамін А, який потрібен для зору;
  • кальцій, який зміцнює кістки та зуби;
  • фосфор, що потрібен для здоров’я нігтів, волосся та інші корисні компоненти.

Звісно, мова йде тільки про якісний молочний продукт, який коштує помітно дорожче за молоковмісний (де майже немає натуральних продуктів). Наші українські виробники навчилися виготовляти справді натуральний та вартісний продукт, який можна давати і дітям.

Щодо шкоди для організму, то сирок є досить калорійним продуктом, що на 55% складається з жиру, тому споживати його треба помірно. Норма за добу не повинна перевищувати 100 грамів. У разі ожиріння чи захворюваннях ендокринної системи потрібно додатково обмежити споживання.

Особливості плавлених сирків 

Сучасні виробники пропонують чималий вибір плавленого сиру в різній упаковці. Перш за все, варто розрізняти справжній сир від сирного продукту. Про це повідомляється на упаковці. В складі сирного продукту можуть бути рослинні жири. Такий продукт гірше засвоюється організмом та коштує дешевше.

Якісний плавлений сирок має однорідну структуру та колір. Що темніше колір, то вище відсоток жирності. Термін зберігання плавленого сиру – не більше 60 днів, а стерилізованого – до 18 місяців. Продукт, що пройшов стерилізацію, менш корисний.

Якщо в склад входять різноманітні домішки (паприка, шинка, гриби), вони скорочують термін зберігання. Для більш тривалого зберігання виробники додають в склад консерванти, що варто враховувати при покупці сирків з різними смаками.     

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024