У Торчині відкрили меморіальну дошку спецпризначенцю Руслану Карпюку

22 Листопада 2023, 10:44
У Торчині на будівлі місцевого ліцею з’явилася четверта меморіальна дошка 483
У Торчині на будівлі місцевого ліцею з’явилася четверта меморіальна дошка

У Торчині на будівлі місцевого ліцею з’явилася четверта меморіальна дошка: її відкрили на честь колишнього учня навчального закладу Руслана Карпюка.

На відкриття меморіальної дошки 21 листопада зібралася його родина, односельчани, учні та вчителі навчального закладу, представники влади, побратими, друзі. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Торчинської громади. 

Руслан Карпюк загинув 8 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Боєць окремого загону спеціального призначення «Любарт» Сил спеціальних операцій із позивним «Бєлий» загинув під час спецоперації. Додому він повернувся 18 серпня, і лише тоді воїна змогли гідно провести в останню земну дорогу.

Право відкрити меморіальну дошку надали мамі захисника Людмилі.

Хвилиною мовчання учасники скорботних урочистостей вшанували пам’ять українських воїнів, які віддали свої життя у боротьбі з російськими загарбниками.

Голова Торчинської селищної ради Юрій Кревський нагадав про цінності, за які бореться Україна з агресором і за які віддають життя воїни.

«Хочу висловити щирі слова вдячності мамі Руслана за виховання сина, який за покликом серця став на захист України. Дошка шани, яку ми відкриваємо, це не просто зображення, написані слова, це світла пам’ять про Руслана, пам’ять для наступних поколінь, щоб учні знали, що тут навчався справжній герой, військовослужбовець, який захищав незалежність нашої держави, який загинув, як воїн. Завдяки таким воїнам наша держава стоїть і буде стояти», – сказав він.

Директор ОЗЗСО Торчинський ліцей Андрій Сікірінський зазначив: «Руслан Карпюк здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав своє життя за цілісність і незалежність України. На віки вічні його ім’я буде вписане в історію нашого ліцею, селища, громади, як Героя. Нехай добрий, світлий спомин про мужнього захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів – усіх, хто знав його, любив і шанував», сказав директор ліцею Андрій Сікірінський.

«Серцем скорботним і смиренним Господь не погордує, сказано у Святому письмі. То ж хай сьогодні Бог не погордує нашою молитвою в пам’ять про воїна Руслана, який віддав найдорожчий свій скарб, своє життя, за нашу рідну Україну, за наше мирне сьогодення. Дошка шани, яку ми сьогодні відкрили, буде нагадувати усім про те, що Руслан загинув за нас, за нашу мову, молитву рідною мовою, за Україну. Вічна слава  герою і слава Україні!» – мовив під час спільної молитви отець Степан.

Побратим з окремого загону спеціального призначення «Любарт» Тарас Висоцький розповів, яким воїном був Руслан, а також висловив впевненість, що пам’ять про нього житиме в серцях земляків.

«Руслан Карпюк був відомим своєю силою мужністю і беззаперечною відданістю своїй справі. Він володів впевненістю, незламним духом та безмежною любов'ю до нашої країни. Він був прикладом для всіх нас, показуючи, що справжня мужність полягає не тільки у фізичній силі, але й у внутрішній силі характеру та патріотизму. Ця пам'ятна дошка – невеликий вираз вдячності, яка нестиме в собі згадки та спогади про нашого загиблого Героя», – зазначив побратим Тарас.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024