Луцькі автобуси возитимуть жителів Івано-Франківська

17 Квітня 2018, 14:00
Міський автобус «Богдан» 5525
Міський автобус «Богдан»

На КП «Електроавтотранс» в Івано-Франківськ прибув перший міський автобус, зібраний у Луцьку, в рамках договору поставки тридцяти машин в 2018 році.

Про це повідомила прес-служба корпорації «Богдан».

До кінця квітня Луцький автоскладальний завод поставить ще п'ять автобусів марки «Богдан А70132», кожен з яких обійшовся міському бюджету у 3,9 мільйони гривень. Протягом року комунальники отримають три десятки машин.

За словами мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, саме «квітневою» партією автобусів планується закрити один з проблемних міських маршрутів – саме тут пасажири мають відчути переваги користування послугами муніципального перевізника.

Перший автобус
Перший автобус

12-метровий низькопідлоговий автобус «Богдан А70132» має 30 місць для сидінняя, а всього вміщує 106 пасажирів. До того ж, він повністю обладнаний для маломобільних груп населення: це не тільки особи з інвалідністю, а й мами з колясками, літні люди тощо. Крім того, автобуси для Івано-Франківська додатково обладнані кондиціонерами кабіни водія.

30 місць для сидіння
30 місць для сидіння

Зауважимо Луцький автоскладанний завод дає на автобус гарантію – два роки або сто тисяч кілометрів пробігу.

У прес-службі корпорації підкреслили, що «Богдан» підтримує місцеву владу у її прагненні забезпечити мешканців новими тролейбусами та електробусами, які відповідають європейським стандартам безпеки та екологічності, та нагадали, що спеціалісти луцького заводу мають величезний досвід у проектуванні та виробництві електротранспорту. Це забезпечило підприємству міжнародні контракти з Польщею, Чехією, Францією та Данію. Але головним пріоритетом у роботі залишається задоволення потреб України у модернізації та збільшенні чисельності рухомого складу міських автопарків.

Читайте також: Луцькі тролейбуси зможуть їздити без «рогів»

Автобус обладнаний для маломобільних груп
Автобус обладнаний для маломобільних груп

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром