В «Адреналіні» покажуть перше документальне кіно про Крим

14 Березня 2016, 15:37
1933

У кінокомплексі «Адреналін», що на вулиці Карбишева, 1, покажуть першу українську документальну стрічку про кримські події весни 2014 року «Крим, як це було».

Із 17 по 23 березня розпочнуться сеанси о 14:10 та 19:35 год.

Від початку анексії Криму минуло вже майже 2 роки. Але і досі відкритими залишаються безліч питань: чому вторгнення та окупація стали можливими? Чи можна було попередити анексію? Як насправді все відбувалося? 

Зараз відомо багато успішних історій кримських переселенців, які, переїхавши на материкову Україну, відкрили бізнес, розпочали свою справу. Кримські військові - зовсім інша історія. Те, що довелося пережити їм, по-справжньому складно. Про цих героїв, про їхній вибір на користь честі, про рішення не зрадити Україну - документальний фільм Костянтина Кляцкіна «Крим, як це було».

Це історія офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України. Продовжуючи виконання свої військових обов`язків на землі, морі та в повітрі, безпосередні учасники розповідають про вторгнення та анексію українського Криму. 
Тиск, зрада, підкуп та залякування Росії стали важким досвідом, що змусив їх переосмислити цінність дружби, вірності, честі та гідності.

«Найголовніше – розповідати лише ті історії військових, які залишили територію Криму після анексії та наразі живуть на материковій частині України. Саме такі військові – герої України. У фільмі один морпіх сказав, що не розуміє як можна виконувати свої обов’язки просто змінивши форму та прапор. От і я не розумію», – режисер стрічки «Крим, як це було» Костянтин Кляцкін.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром