У Луцьку під польським консульством протестували перевізники

17 Листопада 2023, 14:53
Протести перевізників та водіїв у Луцьку 911
Протести перевізників та водіїв у Луцьку

Під Генеральним Консульством Республіки Польща у Луцьку українські перевізники і водії зібралися на акцію протесту із вимогою припинити страйк польських перевізників і забезпечити українських водіїв належними умовами.

Акція протесту розпочалася о 12:00 17 листопада. Як повідомив кореспондент Суспільного, під будівлею консульства зібралися орієнтовно пів сотні водіїв і перевізників.

 

Учасники акції збирають підписи під офіційним зверненням до Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Славоміра Місяка із вимогою вплинути на ситуацію, яка склалася на кордоні через страйк польських перевізників, який триває із 6 листопада.

Також мітингувальники просять забезпечити водіїв належними умовами.

 

Лист-звернення мітингувальники передали представникам консульства, які вийшли до учасників акції.

«Заручниками ситуації стали водії, у яких вже закінчуються запаси води і їжі. Більшість знаходиться на узбіччях без доступу до туалету і душу, паркінги вже давно не мають вільних місць. Просування черги відбувається дуже повільними темпами», – розповів голова регіональної ради міжнародних автомобільних перевізників у Волинській та Рівненській областях.

Станом на 13:20 акція протесту під консульством завершилася. Зі слів мітингарів, вони чекають на відповідь консульства.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Кілька днів тому на заблокованому ПП «Дорогуськ-Ягодин» на польській стороні стало погано одному з українських водіїв.

15 листопада з'явилась інформація, що Європейська комісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, якщо влада не вирішить питання блокування перевізниками пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Нині польські перевізники і далі блокують кордонПро це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Блокування руху для вантажівок на трьох напрямках продовжується. Станом на ранок, на території Польщі в напрямку виїзду з цієї країни в Україну знаходяться близько 2 тисяч 400 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти пункту пропуску «Ягодин» – це 1 тисяча 100 вантажівок», – сказав він.

За словами речника, за годину пропускають по кілька вантажівок у всіх напрямках. Єдиний більш-менш інтенсивний рух спостерігається у пункті пропуску «Краківець», коли вантажівки їдуть з України.

Демченко зауважив, що перевізники почали обирати інші маршрути. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром