Луцькі баскетболісти вийшли до півфіналу Першої ліги

16 Квітня 2018, 18:20
Володимир Коцько став головним героєм першого поєдинку проти «Золотого Віку-2» 3496 Джерело: БК «Старий Луцьк»
Володимир Коцько став головним героєм першого поєдинку проти «Золотого Віку-2»

Гравці «Старого Луцька» у надважкому гостьовому протистоянні вдруге за три дні здолали кропивницький «Золотий Вік-2».

Ще посеред минулого тижня команда Володимира Журжія у драматичній дуелі виборювала путівку до чвертьфінальної стадії змагань, обігруючи у триматчевій серії «Тернопіль-ТНЕУ». А вже у «містичну» п’ятницю, 13 квітня, фактично без особливого відпочинку, гравці «Старого Луцька» приймали ще одного «андердога» турніру із Кропивницького.

У першому протистоянні в спорткомплексі СНУ імені Лесі Українки наші баскетболісти почали нарощувати перевагу над суперниками з першої чверті – 25:16. До великої перерви вона майже подвоїлася (48:32), а успішна гра Володимира Коцька (26 очок та 6 результативних передач) разом із досвідом Олега Салтовця (22 очки та 10 підбирань) вдало втримували «Золотий Вік-2» на дистанції аж до фінальної сирени – 90:74.

Олег Салтовець як завжди був на висоті в обох поєдинках чвертьфінальної серії «Старого Луцька»
Олег Салтовець як завжди був на висоті в обох поєдинках чвертьфінальної серії «Старого Луцька»

 

У Кропивницькому 15 квітня так упевнено зіграти не вийшло. У господарів дальню артилерію включив лідер команди Олександр Петров, який у підсумку набрав 30 очок, тому перевага «Старого Луцька» у першій чверті поєдинку (32:25) у підсумку й стала вирішальною в матчі. Саме влучні дальні кидки були шансом господарів майданчика у цій зустрічі, адже Олег Салтовець з Андрієм Литвиненком буквально «з’їли» обидва щити, назбиравши на двох 26 підбирань (для порівняння, вся команда суперника сумарно набрала 30). А дві вдалі спроби наприкінці поєдинку зробили його завершення ще більш драматичним, аніж у поєдинку лучан проти Тернополя.

До честі наших хлопців, вони таки здобули перемогу (81:79) та вийшли до півфіналу, не затягуючи серію до трьох поєдинків. Суперник «Старого Луцька» визначиться у третьому поєдинку серії між запорізьким «Металургом» та кам’янець-подільським «ДіДІБао», за який виступає добре знайомий луцьким уболівальникам Микола Полюляк.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром