У вуличних ліхтарях Луцька понад 600 ламп замінили на енергоощадні

16 Листопада 2023, 15:15
Фото ілюстративне 494
Фото ілюстративне

З метою якісного та ощадливого освітлення вулиць Луцької громади протягом девʼяти місяців 2023 року встановили та замінили 100 світильників та 655 ламп на енергозберігаючі.

Про це під час звітування роботи підприємства розповів його директор Валерій Мазін, – йдеться на сайті Луцькради. 

Для забезпечення належної роботи підприємство має виробничу базу: 11 одиниць автовишок, автокран, бурову машину та іншу спеціальну техніку. 

«Проте частина цієї техніки застаріла, постійно потребує значних капіталовкладень для підтримання у справному стані. Більшість автовишок відпрацювали свій термін служби і вимагають додаткових значних затрат на їх утримання. Найновіші — 2008 року», – зауважив Валерій Мазін.

Для забезпечення безперебійної та якісної роботи мереж зовнішнього освітлення планується підвищення експлуатаційних якостей мереж вуличного освітлення. Зокрема, у поточних планах — заміна неізольованого проводу на ізольований на повітряних лініях мереж зовнішнього освітлення; заміна ламп у світильниках на енергозберігаючі; фарбування металевих опор та кронштейнів; ремонт шаф управління; заміна кабельних коробок; модернізація морально та фізично застарілого обладнання.

Для зменшення кількості об’їздів та витрат на паливно-мастильні матеріали, запланували встановлення приладів дистанційного контролю за станом мережі освітлення. Збільшення шаф керування зовнішнім освітленням, обладнаних терміналами системи управління та контролю об’єктами міського освітлення, що дасть змогу більш раціонально та ефективно розподілити навантаження та мінімізувати споживання електричної енергії системою зовнішнього освітлення в денний період часу.

Також планується реконструкція, будівництво об'єктів зовнішнього освітлення для забезпечення максимального освітлення житлових районів, парків та інших територій громади.

Читайте такожЧи готовий автопарк «Луцькспецкомунтрансу» до утримання доріг узимку

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024