«За чотири хвилини збрехали десять разів», – Дмитро Глазунов про сюжети «Аверсу»

16 Квітня 2018, 14:42
Дмитро Глазунов 6332
Дмитро Глазунов

Голова ВОГО «ВОЛК» і БФ «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов  у сюжеті одного з місцевих телеканалів знайшов десять недостовірно поданих фактів.

Про це Дмитро Глазунов написав у блозі під назвою «Непрофесіоналізм «Аверсу», чи щось більше?» для Район.Луцьк.

Далі слова автора подаємо без змін та доповнень.

«Сьогодні суспільство як ніколи потребує правдивої інформації. В тому безладі, який чиниться чи не в кожній сфері держави, є вина і недобросовісних працівників ЗМІ.  Особисто я поважаю журналістів, які подають об’єктивну і правдиву інфу.  Я завжди потисну руку людині, яка написала про мене негативну, але правдиву інформацію. І зневажаю брехунів…

13 квітня 2018 року на телеканалі «Аверс» (поширений і сайтом «Волинські новини») вийшов черговий токсичний сюжет про мене і про Волинську обласну лікарняну касу. За 4 хвилини вони умудрилися 10 разів збрехати. Зокрема:

1. Організація не звітує перед органами обласної чи міської влади. Насправді: ми не маємо звітувати перед цими органами, законом не передбачено навіть такої форми. ЗУ «Про громадські об’єднання» ст.22 - втручання органів державної влади, органів місцевого самоврядування в діяльність громадських об’єднань не допускається. Натомість на запити інформацію надаємо. Надавали і профільній комісії міськради і громадській раді при ОДА.

2. Вперто не надає інформації журналістам про діяльність. Насправді: Звіт і інформація про діяльність ВОЛК подавалася  в газетах «Твій вибір» №3 за 18-24 січня 2018, «Волинь 24» №3(46) від 18 січня 2018 на сайті Район.Луцьк.

3. Уникає камер. Насправді: У листі «Аверсу» № 22-01/ 18 від 22.01.18 я надав звіт і запропонував виступити особисто з усіма звітами в прямому ефірі, тому що монтажам їх не довіряю. Відповіді до цих пір так і не отримав. До речі, ця пропозиція чинна і зараз.

4. Внески мають накопичуватися і переходити на наступні роки дії страхової програми. У випадку ВОЛК гроші не накопичуються, а просто зникають безвісти. Куди – невідомо. Насправді: Система роботи ВОЛК солідарна,  здоровий платить за хворого, що і є суттю роботи лікарняних кас. Скажімо, людина сплачує 50 грн (за рік 600), а отримати щороку  може 1800 грн, при сплаті  за дітей 7 грн, також  отримує 1800 грн. Не складно порахувати, що своїми внесками людина тільки за три роки поверне, що отримала, а за дитину – більш, як за 20 років. Використані кошти понад власні заощадження повертати нам не потрібно, а лікуватися можна щороку.

5. Адже фінансових звітів ніхто в очі не бачив. Насправді. Всі звіти подані в податкову і
статистику.

6. Сестра завідує фінансами, вона бухгалтер. Насправді. Сестра Катерина не є бухгалтером і ніякого стосунку до бухгалтерії не має і не мала!

7. ВОЛК немає жодної звітності. Насправді. Всі звіти, передбачені законом, в податкову та статистику подані.

8. Підрахувати доходи організації просто… цифри. Насправді. ВОЛК не має доходів, оскільки є неприбутковою організацією.

9. З чого купив (Глазунов) «ПОРШ Каєн». Насправді. У мене немає цього авто. Колись був старий 2005 р.в.

10. За що утримує офіс невідомо. Насправді – інформація на сайті www.volk.volyn.ua

 

А якщо я щось і роблю не так, то мені про це скажуть члени організації».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39