У Городищі Молодіжна рада зібралась на перше засідання

13 Листопада 2023, 10:59
Лідерський склад молодіжної ради 386
Лідерський склад молодіжної ради

У Городищі відбулось перше засідання Молодіжної ради Городищенської громади. 

До її складу обрали 25 молодих людей, які представляють села громади. У такому складі рада діятиме два роки. Про це йдеться на сайті громади. 

2 листопада 2023 року на тридцять третій сесії Городищенської сільської ради восьмого скликання затвердили персональний склад Молодіжної ради. А 12 листопада на першому засіданні МР, яке відбулося в офлайн-онлайновому режимі, обрали голову, заступника та секретаря консультативно-дорадчого органу.

Отже, головою став Рафаель Герасимюк,  учень Шклинського ліцею, житель села Бережанка; заступником – Дана Нижник, підприємиця, жителька села Угринів, а секретарем – Олена Чоп, вчителька початкових класів Сенкевичівського ліцею, жителька селища Сенкевичівка. Саме цей лідерський склад рішенням зборів делеговано до участі в розробці Стратегії розвитку Городищенської громади.

Разом із головною спеціалісткою гуманітарного відділу Галиною Бакош молоді люди обговорили пріоритетні напрями роботи, регламент Молодіжної ради, подальші спільні активності, налагодження комунікації з молоддю громади та співпраці з молодіжними організаціями/центрами та МР Волині.

Нагадаємо, що Молодіжна рада є консультативно-дорадчим, представницьким органом з питань молодіжної політики, покликаним сприяти взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді Городищенської сільської територіальної громади, забезпечувати узгодженість дій у вирішенні питань, пов’язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства, організації та проведенням молодіжних заходів та інформаційно-навчальної роботи серед молоді.

Основними завданнями Молодіжної ради є:

  • розробка рекомендацій, пропозицій та консультування виконавчих органів сільської ради щодо реалізації молодіжної політики у Городищенській громаді;
  • залучення молоді до місцевого самоврядування;
  • активізація молоді у всіх сферах розвитку громади;
  • поширення серед молоді волонтерського руху;
  • вивчення, систематичний аналіз і прогнозування будь-яких соціальних процесів у молодіжному середовищі;
  • визначення та обґрунтування пріоритетних напрямів молодіжної політики.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром