В яку суму обходиться ремонт балконів на проспекті Волі

09 Листопада 2023, 11:54
Ремонт балконів на проспекті Волі 494
Ремонт балконів на проспекті Волі

На проспекті Волі, 7, що у Луцьку, ремонтують аварійні балкони: майстри підрядної фірми обдирають стару фарбу й штукатурку для подальшого відновлення.

Раніше на проспекті Волі за гроші міського бюджету відремонтували балкони в будинках на проспекті Волі, 9 та 17. Як розповів Суспільному керівник міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, наразі майстри вже завершили ремонтні роботи на 24 балконах.

Загальна вартість вже виконаних робіт — 304 тисяч робіт. 

«Розпочато роботи на проспекті Волі, 7 на суму 290 тисяч гривень, там 14 балконів», — додав посадовець.

Скільки ще до кінця року планують відремонтувати балконів, Микола Осіюк відповісти не зміг. Каже: усе залежатиме від погодних умов.

Зі слів маляра-штукатура Володимира Кожушка, окремі елементи балконів мають значні пошкодження.

 

«Підмазуємо, де повиривано, дошпакльовуємо. Де є глибокі ями, щоб воно трималося, не сам бетон, бо він падає під своєю вагою, а за допомогою пінопласту, потім ще затягуємо клеєм, сіткою, клеєм. Складнощів хватає», — сказав майстер.

Як зазначив маляр Сергій, нерідко під час робіт починають відвалюватися шматки бетону. На один балкон, говорить, із колегою затрачають від декількох годин до декількох днів.

 

«От цей зроби бистро, то треба пару днів робить, закидати, щоб воно сохло, то така процедура. Ми ліпнину не чіпаємо. Ліпнину, то треба якихось скульпторів», — сказав чоловік.

 

У будинку на Волі, 7 більш як 40 років мешкає Олексій Горбовий. Розповів, що за його пам'яті балкони завжди ремонтували винятково зі сторони проспекту Волі. 

«Середину ніхто навіть і не думає. В під'їздах так само», — додав чоловік.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024